Bastać, Miljuš i Stefanović divljački nasrnuli na mladića koji je prodavao knjige

Autor:

Vesti

16.10.2019

03:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Promocija knjige Gorana Vesića ispred galerije "Progres" zaokuplj pažnju javnosti u Srbiji. Na žalost, sadržaj napisanog dela nije u prvom planu, već neredi koje su izazvali pristalice Dragan Đilasa paleći knjigu i napadajući one koji su prodajom hteli da prikupe dobrovoljni prilog za lečenje malog Filipa.

Foto: Tanjug/Str
Pristalice opozicije ispred galerije "Progres"

Mladić koga su hteli da linčuju jer je, prodavajući knjige Gorana Vesića, pokušavao da pomogne u prikupljanju novca za bolesnog dečaka kaže da je zaprepašćen divljaštvom grupe koju je predvodio Đilasov funkcioner Marko Bastać:

- U jednom trenutku, tokom promocije, nekoliko nas izašlo je na ulicu u nameri da ponudimo okupljenima knjige kako bismo sakupili što više novca za lečenje deteta, a Bastać, Miljuš i Borko Stefanović nasrnuli su divljački na nas - govori on.

Mladić dodaje da mu sve to nije teško palo jer sam osećaj da čini dobro delo i pomaže bolesnom dečaku negira sve ono negativno što su trojica pripadnika opozicije njemu učinili.

- Mene su psovali, vređali, na kraju pocepali moju košulju, ali meni sve to ni najmanje nije bilo bitno jer sam bio srećan kad sam saznao da će biti skupljena značajna svota novca. Neka je Bastaću na čast to što je uradio i nadam se da nikada u životu neće biti u situaciji da mu je potrebna slična akcija ili pomoć jer bi onda razumeo sav prezir koji osećam pri pomisli da su i mene lično hteli da tuku samo zato što sam hteo da pomognem da se sačuva jedan mladi život - rekao je na kraju mladić.

Incident koji su izazvali pristalice opozicije je nezapamćenih razmera, takva vrsta agresije i mržnje prema političkim protivnicima dugo nije zabeležena na javnoj sceni. Svi javni poslenici osudili su izazivanje ovog haosa i poručili da takva vrsta nasilja može voditi samo u još veću netrpeljivost prema oponentima što predstavlja ogromnu opasnost za jedno društvo.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (8)

Loading
Crni

16.10.2019 07:36

To je ono kada te ne pelcuju na vreme protv besnila...!

Keti

16.10.2019 08:57

Krajnje bahato ponasanje opozicije.

Dejan

16.10.2019 09:28

Nasiljnici prave probleme kao uvek nista dobro od njih ne moze da se ocekuje.

Darko

16.10.2019 10:02

To su ti huligani koje treba zakonski goniti