Jeste li normalni? Je li ovo 1933. godina? Vučić ogorčen zbog spaljivanja Vesićeve knjige!

Autor: Republika

Vesti

15.10.2019

15:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić osvrnuo se na incidente ispred galerije Progres kada su pristalice opozicije spalile knjigu Gorana Vesića.

RepublikaFoto: facebook.com/Goran Vesić
Spaljenja knjiga Gorana Vesića

- Knjiga je tu da se pročita. Ovde je reč o lepoj knjizi, fantastično ilustrovanoj. I novac ide za lečenje jednog deteta. Jeste li vi normalni da palite knjige? Je li ovo Minhen 1933. godine? - upitao je šef države.

Predsednik je potom citirao pesnika Hajnea koji je rekao da "tamo gde gore knjige, goreće i ljudi".

- Kad spaljuješ knjigu, onda ti nije problem ništa drugo - primetio je Vučić.

- To je mogao neki pojedinac da učini, može da uradi neko ako misli da je sadržaj te knjige loš. Međutim ovde je reč o jednoj lepoj knjizi. To je fantastično urađena knjiga o Beogradu, a novac ide na lečenje jednog deteta - dodao je predsednik Vučić.

Prema njegovim rečima, vlast dozvoljava da na ulicama Beograda mogu da mirno da iskažu svoje nezadovljstvo, ali osuđuje čin paljenja knjige.

- Mi ih puštamo da rade šta hoće, a oni ne dozvoljavaju promocije knjige. Video sam tamo Bastaća i Miljuša, ali istražićemo koja su tačno lica palila knjige - kazao je Vučić, i podsetio na slučaj Ranka Panića koji je bio upravo žrtva tadašnje vlasti koja nije dozvoljavala demonstraciju nezadovoljstva.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading