Marić odgovorio kolegi na uvrede: Kesić je urbani glupak!

Autor:

Vesti

09.10.2019

03:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Kesić je o meni izgovorio najgore baljezgarije, ali neka... Ako samo delić mojih gledalaca pređe da gleda njega, shvatiću sve ovo kao humanitarnu akciju i pomoć emisiji koja nema nikakav rejting. Ovo je moje herojsko samožrtvovanje da on dođe do gledalaca."

RepublikaFoto: Tanjug
Milomir Marić

Ovako Milomir Marić, glavni urednik i voditelj jutarnjeg programa na TV Hepi, komentariše teške uvrede koje je na njegov račun izgovorio Zoran Kesić u svojoj emisiji "24 minuta", koja se emituje na TV O2.

BLA, BLA, BLA...

Kesić je, podsetimo, dobar deo emisije posvetio upravo Mariću, ismevajući ono što je ovaj u programu rekao o profesoru Danijelu Sinaniju, zbog čega se proteklih dana povela prava hajka protiv Marića. Sve vreme dok je izgovarao uvrede na Marićev račun, Kesić je teatralno imitirao njegov govor, mimiku i pokrete.

- Marić ovde prevodi na jezik "Parova" i Mace Diskrecije nešto što oni ne bi mogli da razumeju. Konkretno, profesor Sinani u svom realnom životu predaje narodnu religiju Srba i još nekoliko predmeta iz antorpologije religije... Bla, bla, bla... Pa, izgubili ste me već kod profesor - započeo je Kesić ironično i nastavio:

- Profesor Sinani je zaslužan što su na Uneskovu listu upisana tri kulturna elementa poreklom iz Srbije. Dakle, to je profesor Sinani. A šta je kolega Marić? Na prvi pogled deluje kao potpuni banalni polumutavi demagoški šovinista. Ja, naravno, nemam ništa protiv. Beograd je veliki grad, ima mesta za sve, pa i za zlonamerne, uvlakačke, beskičmenjačke političke aktiviste koji se lažno predstavljaju kao novinari.

RepublikaFoto: ST/Đ. KOJADINOVIĆ
Zoran Kesić

Kada je Srpski telegraf pozvao Marića, isprva nije želeo duže da komentariše Kesićeve uvrede, međutim, kasnije smo ipak dobili iscrpniji odgovor:

- Tek kada sam video šta priča Kesić, ali i drugi koji me razapinju poslednjih dana, shvatio sam šta je u stvari govor mržnje i raspirivanje nacionalne, verske i rasne netrpeljivosti, za šta mene optužuju, a ja sam se samo našalio - kaže Marić.

Kesić je Marića, između ostalog, nazvao polumutavim šovinistom

Poznati novinar konstatuje da njega nema ko da brani verovatno zato što nije tako uspešan kao Sinani, čija je dostignuća Kesić nabrajao u emisiji.

- Sinani je, za razliku od mene, ekspert za teme koje obrađuje u svojim radovima, poput zašto Srbi veruju u leteće tanjire, isterivanje đavola kod Srba i slično. Uostalom, njemu je učitelj bio bivši portparol SPO Ivan Kovačević, koji je doktorirao na tezi lomljenje čaša u srpskim kafanama.

Hajka na urednika TV Hepi

Povod za hajku na Marića bili su komentari koje je izrekao 30. septembra u emisiji "Dobro jutro, Srbijo" na televiziji Hepi. Tada je komentarisao učešće profesora Sinanija u pregovorima sa studentima, inače pristalicama udruženja "Jedan od pet miliona". Marić je naveo da će o doktoratu ministra finansija Siniše Malog odlučivati Hašim Tači i Ramuš Haradinaj, uz objašnjenje da je jedan njihov predstavnik član te komisije, aludirajući na Sinanija.

UKIDANJE IDIOTA

Marić kaže da Zorana Kesića lično poznaje:

- U stvari, bolje da kažem - poznavao sam ga.

Kako navodi, Kesić je duhovit u onoj meri u kojoj čita sa takozvanog TV idiota.

- Priznajem da je tada duhovit, ali kad bi ukinuli tog idiota, s kog čita, kao što sam nekada ja uradio na BK TV, bio bi samo smešan. Ovako svoju nazoviduhovitost pozajmljuje od onih koji su zaista duhoviti.

Konačno, Marić konstatuje da je Kesić jedan od onih urbanih glupaka koji se sami sebi smeju.

- Da nije pomenutog idiota, Kesić bi zanemeo. A da je neko drugi, normalan, rekao to što je on o meni, sam bi se sebe postideo.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (22)

Loading
Laki

09.10.2019 07:39

Maric je gospodin covek sa manirima i realno kulturno komican,dok je Kesic dosadna osoba.....

Petar

09.10.2019 07:53

Sta smo mi doziveli,da jedan mutavac Kesic vredja jednog od najboljeg novinara u zemlji. Kesicu nisi ni do clanaka gospodinu Maricu.

OM

09.10.2019 08:00

Kao što Marić kaže, da Kesiću nije ispred očiju TV šaptal, ne bi ništa znao da progovori.

Mirjana

09.10.2019 08:15

Maric je velicina i institucija za Kesica.