Premijerka i ministri čestitali Srpskoj listi

Autor: Tanjug

Vesti

06.10.2019

23:34

Premijerka Ana Brnabić čestitala je večeras Srpskoj listi na rezultatima ostvarenim na vanrednim parlamentarnim izborima, istakvši da je reč o važnoj, ogromnoj pobedi.

Tanjug/S. MILJEVIĆ
Ana Brnabić

- Čestitke Srpskoj listi na preko 90 odsto osvojenih glasova u svim opštinama sa srpskom većinom na Kosovu i Metohiji u najtežim uslovima do sada - napisala je premijerka na svom Tviter nalogu.


Zahvalila je srpskom narodu na KiM na jedinstvu i ozbiljnosti i na tome što ne odustaju ni u najtežim okolnostima.

- Samo jedinstveni imamo glas koji se čuje - rekla je ona i čestitala predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i Kancelariji za KiM koji su, kako je navela, godinama gradili to jedinstvo.
Ministarstvo odbrane

Vulin: Srbi slede politiku Vučića,velika pobeda Srpske liste

Ministar odbrane Aleksandar Vulin čestitao je večeras svim Srbima, ma gde da žive, veliku pobedu Srpske liste na Kosovu i Metohiji i poručio da su Srbi pokazali da su narod koji u najtežim vremenima pokaže snagu i političko jedinstvo.

- U Srbiji i u inostranstvu mnogi su radili na razbijanju Srpske liste, čime bi Vučića i Srbiju uklonili sa Kosova i Metohije, a onda rekli da se faktičko stanje na terenu promenilo i da više nema o čemu da se pregovara sa Srbijom.Glasanjem za Srpsku, Srbi su pokazali da slede politiku Alksandra Vučića i da je on predsednik svih Srba - rekao je Vulin.

Vulin, koji je i predsednik Pokreta socijalista, rekao je da kada su Srbi složni i ujedinjeni, kada imaju podršku svoje Srbije, kada imaju predsednika kome veruju, onda su nepobedivi.

 

 

Zorana: Srpski narod jedinstven

Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović čestitala je večeras Srpskoj listi ubedljivu pobedu na kosovskim izborima i ocenila da je ostvareni rezultat važan za opstanak i zaštitu interesa Srba na Kosovu i Metohiji.

- Velika izlaznost i ubedljiva podrška Srpskoj listi, čak nekoliko stotina puta više osvojenih glasova od konkurenata u nekim sredinama, pokazala je da je srpski narod na Kosovu i Metohiji snažan i jedinstven, uprkos svim pritiscima i problemima - rekla je Mihajlovićeva.

- Pobeda Srpske liste važna je kao garant opstanka srpskog naroda na Kosovu i Metohiji i jedinstvene politike kosmetskih Srba u koordinaciji sa Beogradom, na čiju podršku Srbi s Kosova i Metohije mogu uvek da računaju - navela je Mihajlovićeva, navedeno je u saopštenju iz njenog kabineta.

 

 

Komentari (1)

Loading
zozon

07.10.2019 08:06

Nažalost, Srbi sa Kosova proći će isto kao i Krajišnici sa Miloševićem. Ista je to matrica,