Stiže Erdogan, otvara se pet turskih fabrika

Autor:

Vesti

07.10.2019

06:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Turska želi stabilnost na Balkanu jer je stabilnost preduslov za razvoj ekonomske saradnje, a ekonomska saradnja vodi smanjenju političkih tenzija, ističe ambasador Turske u Srbiji Tanžu Bilgič uoči današnjeg dolaska predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana u dvodnevnu posetu Srbiji.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Aleksandar Vučić / Redžep Tajip Erdogan

Erdogan tokom dva dana ima veoma intenzivan i politički i ekonomski dijalog na vrhu, biće održana druga sednica Visokog saveta za saradnju dveju zemalja, a predviđeni su i trilateralni razgovori, uz učešće člana Predsedništva BiH Željka Komšića.

Ambasador Turske ističe da će sa Erdoganom u Srbiju doputovati i 150 turskih biznismena, koji žele da se upoznaju sa mogućnostima za ulaganje.

Najavio je da će tokom posete Erdogana Srbiji biti otvoreno pet turskih kompanija i postavljen kamen temeljac za izgradnju jedne fabrike.

150 TURSKIH BIZNISMENA DOVODI SA SOBOM ERDOGAN

Ocenio je da bilateralni odnosi Srbije i Turske dobro napreduju i podseća da su još pre osam godina turske investicije u Srbiju iznosile svega miliona evra, a danas su dostigle 200 miliona evra.

Ambasador u tom kontekstu insistira na značaju stabilnosti u regionu: "Kada imamo stabilnost, onda imamo odlične mogućnosti za poslovanje. Najvažniji zadatak je da zemlje regiona uklone sve prepreke za poslovanje. Sve dok imamo dobre, ekonomske odnose, političke tenzije padaju".

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (31)

Loading
Laki

07.10.2019 07:29

Znacajna poseta Erdogana Srbiji.....

Vesna

07.10.2019 07:33

Srbija i Turska poslednjih godina imaju veliki napredak u razvoju bileteralne saradnje što potvrđuje i dolazak Predsednika Erdogana u Beograd.

Miljana

07.10.2019 07:39

Nove investicije su dobro došle, širimo saradnju i nova radna mesta su tu.

Milina

07.10.2019 07:42

Mir i stabilnost u regionu su politika predsednika Vučića. To isto podržava i Turski predsednik Erdogan,koji će danas doći u posetu Srbiji. Proširenje ekonomske i privredne saradnje, je moguć samo ako mir i stabilnost vladaju.