Milo nudio Amfilohiju mesto poglavara CPC! Vladika nije odbio

Autor:

Vesti

07.10.2019

06:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iz dokumenata ruske obaveštajne službe u koje je Srpski telegraf imao uvid može se jasno zaključiti da je crnogorski predsednik Milo Đukanović nudio mesto poglavara Crnogorske pravoslavne crkve Amfilohiju Radoviću, što ovaj nije odbio!

Amfilohije Radović / Milo Đukanović

Ruska služba do detalja se bavila odnosima mitropolita Amfilohija i crnogorskog predsednika Mila Đukanovića.

- Prema saznanjima iz 2018. godine, Amfilohije je rezigniran položajem u Sinodu SPC, zbog čega je pred svojim najbližim saradnicima u više navrata iznosio ideju formiranja samostalne pravoslavne crkve u Crnoj Gori. Pritom, pomenuta ideja se dovodi u vezu sa Amfilohijevom povređenom sujetom i neslaganjem po brojnim pitanjima sa patrijarhom Irinejom i pojedinim episkopima, u prvom redu episkopom bačkim Irinejom Bulovićem. Raspoloživa saznanja ukazuju da se Amfilohije početkom 2019. godine sastao sa Đukanovićem, koji mu je navodno ponudio podršku za osnivanje autokefalne SPC u Crnoj Gori. Ovaj nije ni prihvatio ni odbio pomenutu ponudu, što mu je patrijarh Irinej, kad je navedeno saznao, zamerio, smatrajući da je morao ponudu decidno da odbije.

Inače, kako saznaju Rusi, Amfilohije je u razgovoru s patrijarhom demantovao susret sa Đukanovićem, tvrdeći da ga nije video duže od godinu dana.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading