Bakarec očitao lekciju bahatim liderima SZS! Kolumna koju morate pročitati: Dokle ćemo da trpimo torturu Obradovića i Đilasa

Autor: informer.rs, Republika

Vesti

27.09.2019

15:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Funkcioner SNS Nebojša Bakarec osvrnuo se u svojoj najnovijoj kolumni na brutalne pretnje novinarima koje je uputio lider Dveri i jedan od lidera Saveza za Srbiju Boško Obradović. Najnovije pretnje ood strane nasilnika Boška Obradovića treba ozbiljno shvatiti, osuditi i postaviti u širi kontekst, piše Bakarec u kolumni koju prenosimo u celosti.

RepublikaFoto: youtube.com/TVKopernikus
Nebojša Bakarec

Setimo se da je ljotićevac Obradović organizovao nasilni skup ispred TV Pink. Na tom skupu su funkcioneri Dveri napali i povredili dve novinarke Pinka, Gordanu Uzelac i Maru Dragović. Obradović je u Skupštini Srbije, napao i povredio predsednicu Skupštine Maju Gojković. Obradović je takođe u Skupštini Srbije fizički napao i Aleksandra Martinovića, šefa poslaničke grupe SNS.

Pre tri godine Obradović je fizički i verbalno napao članove Republičke izborne komisije, Maju Pejčić i Miladina Kovačevića. Tokom propalih protesta 2018/2019, potpredsednik Obradovićeve stranke, Srđan Nogo je nosio vešala namenjena političkim neistomišljenicima. Posle propasti protesta SZS, Obradović je više puta javno pozivao na nasilnu promenu vlasti. On je 5. maja, na KZŠ u Pionirskom parku izjavio:

„Ova stvar mora da se istera do kraja. Ili ćemo mi na ulici srušiti ovu vlast, kad nas bude dovoljno na ulici da možemo da je srušimo (…)".

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Preti novinarima: Boško Obradović

To je direktno kršenje Krivičnog zakona (član 309, Stav 1 - "Pozivanje na nasilnu promenu ustavnog uređenja"; „napad na ustavno uređenje" (član 308); „udruživanje radi protivustavne delatnosti" (član 319); „pripremanje dela protiv ustavnog uređenja i bezbednosti Srbije" (član 320). I u poslednjem slučaju pretnji novinarima ili neistomišljenicima, koji pominjem na početku teksta, Boško Obradović je izneo višestruke pretnje gloduru Informera, Draganu Vučićeviću, citiram: "Zatvor ti ne gine. Misliš li da ćeš se izvući…?".

U suštini Obradović, koji je predsednik parlamentarne stranke i poslanik, preti glavnom uredniku jednih novina da će mu se osvetiti kada dođe na vlast, tako što će ga, mimo nadležnih organa, uhapsiti i baciti u zatvor, iz koga se ovaj neće izvući. Kao što vidite ovde se radi i o pretnji lišavanjem slobode, ali i života. Sve ove Obradovićeve pretnje i počinjeno nasilje su do sada prošli nekažnjeno! Pretnje i nasilje nad novinarima nisu strani ni drugim liderima opozicije.

RepublikaFoto: Tanjug/O. TOSKIĆ
Vređa novinare: Sergej Trifunović

Predsednik PSG Sergej Trifunović je 21. januara izvređao novinarku Srpskog telegrafa Ivanu Žigić, nazvavši je više puta „ku*vom" i na društvenim mrežama je objavio njene privatne podatke. Još ranije Trifunović je izvređao, glavnu urednicu TV Studio B, Ivanu Vučićević nazvavši je „lažljivom fuksom", najavivši da, citiram Trifunovića: „rado ću doći (u Studio B op.aut.) da vam se najebem milosne majke".

 

 

Inače, Trifunović je i predsednicu Skupštine Srbije, Maju Gojković nazvao „fuksom i glupačom".

Obradovićev gospodar Dragan Đilas je tokom 2017. i 2018., podneo preko 40 tužbi protiv medija, novinara i urednika medija, u pokušaju da spreči javne kritike protiv njega. To je istovremeno bio Đilasov pokušaj da zatre javnu reč i kritičko mišljenje, podnošenjem masovnih tužbi. Đilas je do sada tužio RTS, Pink, Informer, Alo i Srpski telegraf, Željka Mitrovića (Pink), Dragana J. Vučićevića (Informer), Aleksandra Ignjatovića (Informer), Nenada LJ. Stefanovića (RTS), Jelenu Đondović (Alo) i još niz fizičkih i pravnih lica. Na tabeli tuženih vodi Informer sa devet tužbi, slede Srpski telegraf i ALO sa tri tužbe, a niz tužbi imaju Pink i Željko Mitrović.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Tuži novinare: Dragan Đilas

Đilas je u svom tajkunskom delirijumu otišao i korak dalje. On je Višem javnom tužilaštvu u Beogradu podneo krivičnu prijavu protiv glavnog urednika Informera Dragana J. Vučićevića i odgovornog urednika Informera Aleksandra Ignjatovića zbog navodno počinjenog krivičnog dela govor mržnje. Đilas u tužbi zahteva tri godine zatvora za Vučićevića i Ignjatovića. Đilas je pripremio teren svom vernom ljotićevskom slugi Obradoviću da može da preti novinarima zatvorom. Unazad nekoliko godina, pripadnici stranaka SZS su više puta dolazili pred redakciju Informera, vređali novinare i ometali njihov rad.

Đilasov sluga Bastać je upao u redakciju lista Alo, gde je vređao urednike i novinare. Đilas je više puta slao svoje sluge Bastaća i Miljuša da  ugrožavaju bezbednost porodice Gorana Vesića, tako što su ta dvojica organizovali bestijalne skupove ispred doma porodice Vesić. Prilikom tih „kućnih poseta" iznošene su uvrede na račun Gorana Vesića i njegove porodice. Takođe javno dostupni snimci pokazuju da predsednik DS, Zoran Lutovac, u svojoj kancelariji drži veliku fotografiju, montažu, na kojoj je glavni urednik Informera prikazan kao uhapšenik.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Upada novinarima u redakciju: Marko Bastać

Dragan Đilas i drugi predsednici i predstavnici SZS stranaka, na svojim KZŠ neće da odgovaraju na pitanja novinara TV Pink, TV Studio B, Informera,  Kurira, ALO i Srpskog telegrafa, pod lažnim izgovorom da to nisu novinari i medijske kuće. Pri tome Đilas i drugi funkcioneri vređaju novinare ovih medija. Čest je slučaj da stranke SZS onemogućavaju novinare ovih i drugih medija u obavljanju njihovog posla, tako što im onemogućavaju pristup konferencijama za štampu.

O Obradovićevom najnovijem napadu na novinare oglasio se jedino UNS, ali ne i NUNS, NDNV i druga udruženja. Time se NUNS i NDNV svrstavaju uz Đilasa i Obradovića i pokazuju da prećutno podržavaju nasilje protiv novinara. O Đilasovim pretnjama medijima i o njegovim tužbama protiv medija nije se oglasilo nijedno novinarsko udruženje. Očigledno je da tajkun Đilas i dalje kontroliše, ne samo mnoge medije, već i medijska udruženja.

Za kraj pitanje: Dokle ćemo trpeti nasilje i pretnje vešanjem, silovanjem, utamničenjem, nasilnom promenom vlasti, od strane Obradovićevih i Đilasovih ekstremista, upućene neistomišnjenicima?

"Tiranija je navika koja prelazi u potrebu" Fjodor Mihajlovič Dostojevski!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
rea

27.09.2019 18:00

Bahatost i lopovluk je jedino sto oni nude.

StefanBrate99

27.09.2019 21:43

U vise navrata SzS je pokazao svoju bahatost!

StefanBrate99

27.09.2019 21:44

SZS je dno dna, SZS nema podrsku naroda.