Stav četvrte stranke po snazi o Kosovu: Nemačka Levica za POVLAČENJE PRIZNANJA!

Autor:

Vesti

16.09.2019

05:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Inicijativa predsednika Češke Miloša Zemana o razmatranju ukidanja priznanja Kosova dobila je podršku nemačke levičarske stranke Levica (Die Linke). Levica je, inače, partija koja je na poslednjim parlamentarnim izborima u Nemačkoj (2017. godine) dobila zavidnih 9,2 odsto glasova, odnosno 69 od 709 mandata u Bundestagu. Na glasanju za Evropski parlament ove godine dobili su 5,5 odsto glasova i zvanično su četvrta politička snaga u Nemačkoj.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Republika

Žaklin Nastić, portparolka Levice, poručila je da je nezavisno Kosovo "uspostavljeno kršenjem međunarodnog prava i od kriminalaca", preneli su nemački mediji, ali i kompletna prištinska štampa, ne bez doze zabrinutosti.

- Pozdravljamo raspravu koju je pokrenuo češki predsednik o povlačenju priznanja za Kosovo. Kosovo trenutno ne priznaju mnoge članice UN. U poslednje dve godine na desetine zemalja je povuklo priznanje - precizirala je Nastićeva i dodala da je Kosovo posle bombardovanja NATO odvojeno od Srbije i da njime trenutno upravljaju lideri koji su umešani u ratne zločine.

Žaklin Nastić je napomenula da je Miloš Zeman bio u pravu kada je rekao da Kosovo ne vode demokratske stranke.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Miloš Zeman

- Zapravo, kao što je rekao Miloš Zeman, takva država ne može biti deo demokratske zajednice - zaključila je ona.

Levica je osnovana 2007. godine ujedinjenjem dve nemačke partije: Stranke demokratskog socijalizma (PDS) i partije Rad i socijalna pravda - izborna alternativa (WASG). Kopredsedavajući stranke su Katja Kiping i Bernd Riksinger.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading