(VIDEO) Licemer Đilas predlagao da se Srbi isele sa Kosova zbog EU

Autor:

Vesti

14.09.2019

06:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider stranke Slobode i pravde Dragan Đilas oko Kosova i Metohije ima suprotstavljene stavove. 2013. godine je u jednom gostovanju kod Jugoslava Ćosića zastupao jednu politiku, a danas zagovara nešto sasvim drugo. Postavlja se pitanje koja od dve politike je ona prava, ili pak Đilas uopšte nema politiku prema Kosovu?

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Dragan Đilas

18. marta 2013. godine Dragan Đilas, tadašnji predsednik DS i gradonačelnik Beograda, gostovao je u emsiji kod novinara Jugoslava Ćosića. On je tada poručio da će jedan deo Srba sa Kosova i Metohije morati da se iseli ukoliko želimo da krenemo putem EU.

- Vrlo je važno da kad se reši pitanje Kosova, a ja verujem da će biti rešeno u narednom periodu i da ova Vlada mora da bude svesna mogućnosti da jedan deo srpskog naroda se iseli sa Kosova i Metohije i da se za njih nađe rešenje - rekao je tada Đilas.

Podsećamo da je Dragan Đilas marta meseca ove godine Aleksandru Vučiću uputio otvoreno pismo povodom političke situacije na KiM. U tom pismu Đilas je tvrdio da je Vučić ugrozio poziciju Srbije i kritikovao pregovore koje se vode u Briselu. U pismu je izrazio i svoju navodnu zabrinutost za opstanak Srba na Kosovu.

Nakon ovih protivrečnih stavova jasno je da Dragan Đilas nema jasno definisanu politku, već da se ona prilagođava kratkoročnim interesima. U slučaju KiM, koje je najvažnije pitanje za Srbiju, zbog odbrane suvereniteta i integriteta zemlje, nedefinisana politika po ovom pitanju mogla bi da napravi nesgledivu štetu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (11)

Loading
Vanja

14.09.2019 06:56

Da smo tada bili složni kao danas pa da Đilasa i njemu sličnima poručimo isto to.

hn

14.09.2019 08:44

Poznato je da bi Djilas izdao ovu zemlju i narod samo da bi se dokopao para i vlasti. Nije to nista novo, a nije mu ni prvi put da to radi.

Verica

14.09.2019 09:19

Najstrasnije sto coveku moze da se kaze a to je da se iseli iz svoje rodne kuce.

Branislav

14.09.2019 10:22

Neka se Djilas iseli iz drzave i mnogo cemo lepse ziveti. Paz' njegovu logiku. Iseljavanje Srba sa KiM. Budibogsnama, treba sto vise stanovnistva da je na Kosovu koje mora da se brani, a gospodin bi da ih iseli. Kakvo bulaznjenje, kao da je pojeo otrovnu pecurku.