Češka nas pokopala: Priznali smo Kosovo NEPOVRATNO!

Autor: Tanjug

Vesti

12.09.2019

18:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministarstvo spoljnih poslova Češke saopštilo je da je ta zemlja priznala Kosovo "u potpunosti i nepovratno" i navelo da se nikada do sada nije desilo da Češka povuče neko priznanje.

RepublikaFoto: Tanjug/Zoran Žestić
Miloš Zeman tokom posete Srbiji sa Aleksandrom Vučićem

Češko ministarstvo je to saopštilo na svom sajtu povodom najave predsednika te zemlje Miloša Zemana da će pokušati da vidi da li je moguće povlačenje priznanja Kosova.

Ministarstvo navodi da je Vlada Češke, Rezolucijom br. 635 od 21. maja 2008. godine, priznala Kosovo i pristala na uspostavljanje diplomatskih odnosa.

- Bilo je to de jure priznanje, tj. potpuno i konačno priznanje države u smislu međunarodnog prava. Češka nije opozvala priznanje bilo koje države u svojoj praksi - navodi se u saopštenju.

U saopštenju se podseća na ugovore koje su potpisale dve strane i navodi da "Češka ima jasan interes da održi međunarodne ugovore sa Republikom Kosovo, uključujući obaveze koje proizilaze iz njih za obe strane".

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (21)

Loading
Ruza

12.09.2019 18:50

Ma bilo je jasno da ce Ceska pruziti podrsku Srbiji u privrednom razvoju ali da ce tesko ponovo razmotriti svoju odluku da prizna nezavisnost KiM.

Mitar Odović

13.09.2019 04:59

@Ruza - Ruza:Činjenica je da mnogi u Češkoj smatraju da je napravljena politička greška što je ta država priznala nezavisnost Kosova i to treba pozdraviti.

RuzicaU

12.09.2019 18:52

Podrska Ceske nam je dobrodosla,nadam se da ce opet ramotriti i svoj stav po pitanju KiM..

Galeb

12.09.2019 20:26

Sasvim je jasno da nismo ni ocekivali da ce svi u Ceskoj oberucke prihvatiti Zemanov stav.