Patrijarh napušta VMA

Autor: novosti.rs, Republika

Vesti

06.09.2019

07:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Njegova svetost patrijarh srpski Irinej, danas će izaći iz bolnice, potpuno oporavljen, posle prijema, 5. septembra.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Patrijarh Irinej

Konzilijum lekara, koji je formiran da bdije nad patrijarhovim zdravljem, učinio je sve što je bilo potrebno da se njegovo stanje prvo stabilizuje, a potom da se oporavi i vrati u Patrijaršiju SPC redovnim obavezama.

Podsetimo, dva dana pre prijema na VMA, njegova svetost je bio iscrpljen, imunitem mu je jako bio pao, a to je bilo nakon mnoštva obaveza koje je imao u zemlji i inostranstvu od kojih se, prekatično, nije odvajao mada mu se bliži punih devet decenija života.

U petak, 6. septembra, dan nakon dolaska na lečenje, čelnog čoveka SPC posetio je, na VMA, predsednik Srbije, Aleksandar Vučić.

Sve vreme boravka u bolnici, prema svedočenju njegovih saradnika, patrijarh Irinej je obvavljao redovene dužnosti od potpisivanja akata i drugih dokumenata do davanja zadataka i instrukcija za rad SPC i Mitropolije beogradsko karlovačke na čijem je, takođe, čelu. Ni u jednom trenutku nikome nu Sinodu SPC nije palo na pamet da razmatra, eventualno, da ga neko zamenjuje, jer za to, jednostavno, nije bilo potrebe.

Na čelu konzilijuma koji je zbrinjavao poglavara SPC sve ove dane bio je brigadni genearl profesor dr Dragan Dinčić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading