Hodžaj bulazni: Srbi prekrajaju istoriju

Autor: Tanjug

Vesti

16.08.2019

22:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamenik kosovskog premijera u ostavci Enver Hodžaj tvrdi da Srbi, kao i direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić, povodom tvrđave Novo Brdo falsifikuju istoriju.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Enver Hodžaj

Hodžaj je u objavi na Fejsbuku napisao da je "stara profesija Srba falsifikovanje istorije", prenela je Gazeta ekspres.

On je naveo da Ðurić nije pomenuo da su u Novom Brdu živeli i Albanci, tvrdeći da je Novo Brdo albansko, kao što je i multikulturalno i da su tamo živeli Albanci, Srbi, Turci, Latini, Dalmatinci, Grci i Jevreji, prenosi Kosovo onlajn.

Đurić je ranije danas u saopštenju rekao da tvrđava Novo Brdo nikad neće biti "kosovarski" istorijski spomenik, jer je to jedan od ključnih srpskih istorijskih i arheoloških lokaliteta.

Reagujući na isticanje zastave samoproglašenog Kosova na Novom Brdu, Đurić je naveo da je svaki pokušaj da se taj spomenik prikaže u drugom svetlu akt nasilnog brisanja istorije, sračunat s ciljem da se dodatno produbi međunacionalni jaz na KiM.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading