Ana fura Angelin stil

Autor: Tanjug

Vesti

11.09.2017

16:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Urbana", "prirodna" i "šik" su reči kojima modni stručnjaci opisuju stil odevanja predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić.

RepublikaFoto: Tanjug
Modni kreatori objašnjavaju da stil u oblačenju premijerke svedoči o odlulčnosti i prilagođen je njenoj funkciji 

Ono što je zapalo za oko je da premijerkin stil oblačenja umnogome podseća na stil Angele Merkel, najmoćnije žene u Evropi.

Sako, pantalone i originalne cipele zaštitni su znak premijerke, a to se nije promenilo ni kada je imenovana na najmoćniju političku funkciju u Srbiji.

Modni kreator Igor Todorović za Alo ističe da Ana Brnabić veoma poštuje elemente svoje institucionalne i društvene uloge kroz stil koji neguje.

Formalan stil

- Njen stil je formalan, obojen paletom boja koja joj odgovara. Ljubiteljka je sakoa određenih krojeva i odela, što je adekvatan izbor za njene svakodnevne obaveze i aktivnosti - objašnava on i dodaje da su cipele detalj koji stil premijerke Srbije čine interesantnim.

- Šik detalj koji njen stil čini zanimljivim su modeli "oksford" ili cipele i kaiševi u boji, koji su na neki način sada već postali njen zaštitni znak, uz košulje, koje takođe zauzimaju važno mesto u njenom garderoberu. Neverbalna poruka koju njen stil šalje je proaktivna i usklađena sa funkcijom koju obavlja, ali i savremenim modnim tokovima - istakao je Todorović.

Modna kreatorka Suzana Perić navodi da premijerkin stil odaje utisak moderne osobe.

- Lišen je suvišnih detalja, što govori da je reč o osobi koja nije pretenciozna, dok sakoi na kojima insistira govore da je odlučna osoba. Otkako je preuzela Vladu, u njenom stilu se vidi blaga promena, jer više nema neformalnih odevnih kombinacija, što je dobro, jer je njen stil prilagođen njoj i novoj poziciji - kazala je ona i dodala da stil premijerke Brnabić podseća na odevanje nemačke kancelarke Angele Merkel.

Odsustvo detalja

- Kod predsednice Vlade je sve lepo uklopljeno, stil, ponašanje i ono što govori, nema iskakanja. Sakoi i sada ostaju njeno obeležje, po čemu podseća na nemačku kancelarku Merkel. Premijerka voli da nosi sakoe i rekla bih da se u njima oseća udobno. Kod publike to ostavlja utisak da je odlučna i posvećena poslu koji radi - objašnjava ona i dodaje da Anu Brnabić ne možemo da vidimo neadekvatno obučenu u bilo kojoj prilici.

- Odsustvo detalja, koji često mogu da skrenu pažnju, govori da ona nije ni arogantna ni pretenciozna - zaključila je Suzana Perić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading