Rekonstrukcija Vlade u januaru

Autor:

Vesti

02.09.2017

05:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izmene u ministarskom timu premijerke Ane Brnabić desiće se već u januaru, kada je planirana prva rekonstrukcija njene vlade, saznaje Srpski telegraf!

RepublikaFoto: Tanjug
Ministarski tim Ane Brnabić na proveri

Dobro obavešteni izvor našeg lista iz vrha vlasti otkriva da je prvi na listi za zamenu Vladan Vukosavljević, ministar kulture, ali on neće biti jedini koji će biti zamenjen.

- Ministarstvo kulture nikako da proradi, Vukosavljević se definitivno nije snašao na ovoj poziciji i sve su prilike da će biti zamenjen - navodi naš sagovornik.

ISPRATITI TEMPO

Rezultati svih članova Vlade biće analizirani, a kako trenutno stoje stvari, ima još nekoliko ministara koji nisu zadovoljili zadati tempo i ostvarili planirane rezultate.

- Tempo za izvršavanje zacrtanih ciljeva je presudan, nema vremena za uvežbavanje, greške i sporost. Iako to zvuči surovo, provere ministara i njihovih resora uveliko su u toku. Nemamo vremena za uigravanja ukoliko želimo da država napreduje, a građani žive bolje - kaže izvor Srpskog telegrafa.

Iako se u nekim medijima pojavila informacija da će ministar finansija napustiti kabinet, Dušan Vujović je jasno poručio da ne planira odlazak i da ostaje u timu Ane Brnabić.

DOBRA PRAKSA

Analitičar Dragomir Anđelković kaže da izmene u Vladi tako brzo uopšte nisu nemoguće.

- Vučić je kao premijer uveo to pravilo da se ministri stalno proveravaju, a ne da sede u fotelji i mirno čekaju kraj mandata. Ako radnik na bilo kom drugom radnom mestu ima monitoring, zašto to ne bi imali i ministri? Činjenica je da u Vladi ima ministara koji su manje vidljivi, to ne znači da ne rade, ali će sigurno biti izanalizirani - kaže Anđelković.

Članovi Vlade sa kojima smo razgovarali složni su da je potrebno praviti presek stanja, a od vanredne kontrole, kako kažu, ne strahuju.

Zorana Mihajlović: Važan je semafor

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović kaže da su rezultati presudni.

- Jedna rečenica koju je tada predsednik Vlade, a danas predsednik Srbije rekao: "Važan je semafor!" Tako ja radim. Rezultati nas opredeljuju - kaže Mihajlovićeva za Srpski telegraf.

Jadranka Joksimović: Fazno ocenjivanje je okej

Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović zadovoljna je svojim radom, ali misli da je za pravu analizu i eventualne rezove najbolje sačekati da prođe pun mandat Vlade.

- U redu je ocenjivati fazno, ali pun mandat je najbolji za ocenu rada i ukupnih rezultata. Neka drugi ocenjuju rezultate mog rada. Zadovoljna sam jer znam koliko energije, rada i znanja sam u poslednje tri godine, kao ministar u vladama, unela. Da li drugi prepoznaju rezultate, nije na meni da komentarišem. Ukupno, ova vlada je počela dobro - navela je ministarka.

Aleksandar Antić: Uvek može bolje

Ministar rudarstva i energetika Aleksandar Antić kaže da je konačna reč o eventualnim promenama na predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

- Nezavisno od rekonstrukcije, postoje redovne analize na nivou Vlade, a i u svakom ministarstvu, o tome šta je urađeno u određenom periodu i šta je ispunjeno od planova. Što se eventualne rekonstrukcije Vlade tiče, nju treba da inicira Aleksandar Vučić, koji je i predsednik države i predsednik najveće stranke u koaliciji, ako proceni da će to da rezultira efikasnijim radom Vlade. Moje ministarstvo radi po planu i lično sam zadovoljan rezultatima. Zvuči kao fraza da uvek može bolje, ali zaista sa saradnicima ozbiljno i svakodnevno radimo da poboljšamo rad ministarstva - zaključuje Antić.

Goran Knežević: Sve je podložno ocenama

Ministar privrede Goran Knežević ne veruje da će u januaru doći do izmena u timu Vlade, ali je spreman za ocenjivanje rada.

- Mislim da je ta priča na nivou spekulacija, ja sam za to da sve ono što radimo bude transparentno i podložno ocenama. U Ministarstvu privrede imamo pet strateških ciljeva sa jasnim kriterijumima i merljivim rezultatima u svakom trenutku. Srbija je na dobrom putu - uveren je Knežević.

Branko Ružić: Važan šraf u timu

Naslednik premijerke Ane Brnabić na mestu ministra državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić kaže da se trudi da uspešno nastavi ono što je sadašnja predsednica Vlade započela.

- Ne bavim se spekulacijama, već poslom. Trudim se da budem važan šraf u timu koji postiže rezultate. Nastavio sam tamo gde je aktuelna premijerka stala, i to svakako jeste jedna vrsta privilegije, ali i obaveze - kaže Ružić.

Branislav Nedimović: Podržavam provere

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović saglasan je sa tim da ministri i njihov rad povremeno treba da se nađu pod lupom.

- Uvek je dobro meriti periodično rezultate, to podržavam. Što se poljoprivrede tiče, radio sam najbolje što umem, a ko radi, taj i greši. Selektor bira tim - ističe Nedimović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading