Mirković: Bastać privatizovao opštinu Stari grad

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

09.08.2019

16:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neverovatno je da jedan predsednik opštine potroši 100 miliona dinara koji pripadaju građanima na lični interes kako bi sebi kupio političku podršku, izjavio je danas šef odborničke grupe SNS u Skupštini grada Aleksandar Mirković povodom krivične prijave koju je protiv predsednika opštine Stari grad Marka Bastaća podneo Savet za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije Transparentost.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Aleksandar Mirković

Mirković je za Studio B ocenio da je Bastać ovom aferom potvrdio da je privatizovao opštinu Stari grad i da je buddžet opštine koristio za ostvarivanje ličnih benefita i političkih ambicija i ocenio da je skandalozno da svaki peti dinar odnosno oko 20 odsto opštinskog buddžeta bude potrošeno za korupciju i kupovinu odbornika.

On je istakao "da je tim novcem Bastać plaćao huligane koji su blokirali radove na Trgu Republike". - Skandalozno je da jedan predsednik opštine u vreme kada gradska i republička vlast na čelu sa predsednikom Vučićem vodi računa o svakom dinaru, potroši milione za lični interes - izjavio je on i dodao - da Bastać sledeći svog šefa Dragana Ðilasa misli da sve može da se kupi novcem građana -. 

Sektor za borbu protiv korupcije Saveta za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije Transparentost ranije danas je podneo krivičnu prijavu Tužilaštvu za organizovani kriminal protiv predsednika GO Stari grad Marka Bastaća.

Krivična prijava protiv Bataća podneta je zbog osnovane sumnje da je sklapanjem fiktivnih ugovora vršio krivično delo pranja novca, saopštio je Savet za monitoring. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (16)

Loading
Milica

09.08.2019 17:07

Do kada ce se ovakva bahatost tolerisati?

Aleksandar

09.08.2019 17:50

To je plansi uradjeno uz mentorstvo Djilasa.

Sara

09.08.2019 17:51

Bastać se dosta bahatio, doslo je vreme da odgovara za svoje postupke.

Aco

09.08.2019 17:53

Posle izbora i ta strahovlada Bastaca ce se zavrsiti.