Kakva čast! Toma dobio pismo od predsednika Kine

Autor: Tanjug

Vesti

15.07.2019

10:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Rusijom i Kinom, Tomislav Nikolić, razgovarao je sa otpravnikom poslova ambasade Kine, Tianom, koji mu je uručio pismo predsednika NR Kine Si Đinpinga.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Tomislav Nikolić

Predsednik Kine je u pismu poručio da je Nikolić, za vreme mandata predsednika Srbije, imao važan doprinos u uspostavljanju i razvoju strateškog partnerstva Kine i Srbije, izrazivši uverenje da će Nacionalni savet za koordinaciju saradnje sa Rusijom i Kinom pod njegovim rukovodstvom dati dodatni doprinos produbljivanju saradnje i prijateljstva dve države i dva naroda.

Nikolić i Tian su tokom razgovora konstatovali da se dosadašnji projekti Kine i Srbije uspešno realizuju.

Si Đinping

- Kina mnogo pomaže Srbiji na njenom putu razvoja, uspešna bilateralna saradnja naših dveju država utiče i na druge zemlje jugoistočne Evrope da čvršće sarađuju sa Kinom. Lično prijateljstvo me vezuje za predsednika Si Đinpinga, radujem se njegovom ličnom uspehu i uspehu Kine - naglasio je Nikolić, kaže se u saopštenju Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Rusijom i Kinom.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading