Vesić: Nijedan uspeh Srbije neće usrećiti Đilasa

Autor: Tanjug

Vesti

08.07.2019

12:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Nema tog uspeha Srbije koji će Dragana Ðilasa učiniti srećnim jer ako je Srbija uspešna danas to znači da je on bio neuspešan dok je vodio zemlju", poručio je danas član Predsedništva SNS, Goran Vesić i dodao da zato nema te laži koju Ðilas neće izgovoriti ne bi li omalovažio uspehe Srbije.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Goran Vesić

Na sreću, istakao je, građani to dobro znaju pa Ðilasu veruju tačno onoliko koliko glasova dobija na izborima.

Zato je Ðilas nervozan, ističe Vesić koji za njega kaže i da pati od amnezije, odnosno da se ničega što je radio ne seća.

Napominjući da je to opšte poznato, Vesić kaže da Ðilasu to nije dovoljno pa bi on i da narod pati od amnezije odnosno da svi zaborave šta je radio i kako je vladao zemljom od 2004-2013.

- Kako drugačije objasniti da Dragan Ðilas, koji je 2007. godine bio Koštuničinin ministar za nacionalni investicioni plan, za koji se ni danas ne zna gde je novac potrošen kao i na šta je tim novcem finansirano, sada kritikuje predsednika Vučića jer želi da pokrene novi nacionalni investicioni plan!? - naveo je Vesić u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

Podseća da je u vreme kada je Ðilas vladao Srbijom, dok je bio Tadićev direktor Narodne kancelarije, Koštuničin ministar i tajkunski gradonačelnik, javni dug Srbije iznosio je 79 odsto bruto domaćeg proizvoda a zemlju je sa svojim prijateljima zaduživao po najlošijim kamatama ne bi li obezbedio sredstva da opstanu na vlasti.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Dragan Đilas

- Dakle, za Ðilasa je veliki uspeh kada je javni dug zemlje 79 odsto BDP kao što je bilo kada je on vladao Srbijom a ništa ne valja kada je javni dug ispod 50 odsto BDP kao što je danas! Za Ðilasa je veliki uspeh kada Srbija ima pad bruto domaćeg proizvoda od 3.9 odsto koliko je bilo kada je on vladao sa Tadićem i Jeremićem a neuspeh je kada Srbija ima rast BDP od 4.3 odsto kao što je slučaj danas kada zemlju vodio on sa Tadićem i Jeremićem. Veliki je uspeh za Ðilasa kada Srbija ima stopu nezaposlenosti od oko 24 odsto koliko je bilo kada je on bio na vlasti a ništa ne valja kada je stopa nezaposlenosti 12 odsto koliko je danas - naveo je Vesić.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (21)

Loading
Bata Kole

08.07.2019 12:36

Očigledno je da Đilasa ne interesuje Srbija.

dado1

09.07.2019 05:41

@Bata Kole - Interes gradjana mu nikada nije bio na prvom mestu

Ana

08.07.2019 12:45

Koga vise briga za Djilasa njegovo vreme je hvala Bogu proslo.

Nikoletka

08.07.2019 12:51

Djilas da je hteo da usreci Srbiju ne bi je potkradao i zatvarao preduzeca,nije donosio resenja za buducnost i napredak.