Angela Merkel: Bravo, Srbijo!

Autor: Republika

Vesti

05.07.2019

10:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na Samitu Berlinskog procesa u Poznanju, nemačka kancelarka Angela Merkel, u svom uvodnom izlaganju, pohvalila je ekonomski razvoj Srbije.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Angela Merkel

- Ne želim da pominjem nikoga pojedinačno, ali je u Srbiji ostvaren veoma pozitivan razvoj - rekla je Merkel u svom izlaganju na plenarnoj sednici samita o Zapadnom Balkanu u okviru Berlinskog procesa. 

U poljskom gradu Poznanju održava se samit zemalja Zapadnog Balkana u okviru Berlinskog procesa, a danas se održava sastanak šefova država ili vlada na kojem Srbiju predstavlja predsednica vlade Ana Brnabić.

Uoči početka plenarne sesije održan je neformani sastanak premijera sa Zapadnog Balkana, kome je nije prisustvovala Brnabić zbog učešća premijera privremenih prištinskih intitucija Ramuša Haradinaja.

Kako prenose mediji, premijerka Brnabić je ignorisala to neformalno okupljanje zbog Haradinaja i poslednjih poteza Prištine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading