(FOTO) Brnabićeva ignorisala neformalni sastanak premijera Zapadnog Balkana zbog Haradinaja!

Autor: telegraf.rs

Vesti

05.07.2019

08:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Poznanju se održava Samit EU i Zapadnog Balkana, na kome Srbiju predstavlja premijerka Ana Brnabić. Uoči početka plenarne sesije održan je neformani sastanak premijera sa Zapadnog Balkana, kome je nije prisustvovala Brnabić zbog učešća premijera privremenih prištinskih intitucija Ramuša Haradinaja.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Ana Brnabić

Kako prenose mediji, premijerka Brnabić je ignorisala to neformalno okupljanje zbog Haradinaja i poslednjih poteza Prištine.

Do ovog susreta je došlo neplanirano, uoči početka plenarne sesije, gde će svakako doći i do susreta "oči u oči" delegacija Beograda i Prištine, prvog posle otkazivanja Samita u Parizu.

Na fotografiji, koju je okačio Haradinaj na svom Tviter nalogu, vidi se da su na neformalnom sastanku bili i premijer Albanije Edi Rama, premijer Severne Makedonije Zoran Zaev, premijer Crne Gore Duško Marković i predsedavajući Saveta ministara BiH Denis Zvizdić.

Podsećamo, do najnovijeg zaoštravanja odnosa je došlo posle sporazuma Prištine i Tirane o zajedničkoj spoljnoj politici i, naročito, posle odluke Prištine da zabrani srpskim zvaničnicima da ulaze na teritoriju KiM.

Problem taksi koje je Priština uvela za proizvode iz centralne Srbije postoji već nekoliko meseci.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Lepi

05.07.2019 16:31

Ramus nije premijer.