Đuričko glumio Srbe kao koljače

Autor:

Vesti

07.09.2017

05:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Glumac koji je, između ostalog, poznat i po ulozi u filmu Anđeline Džoli "U zemlji krvi i meda", u kojem su Srbi predstavljeni kao ubice, zločinci i silovatelji, očima lidera PSG viđen je kao idealan gradonačelnik Beograda.

RepublikaFoto: Tanjug
Đuričko najnoviji adut Saše Jankovića

Sagovornici Srpskog telegrafa, međutim, ocenjuju da Janković ovim izborom nastavlja sa rizičnom igrom jer je Đuričko upravo zbog ove uloge mnogim građanima ostao u sećanju u negativnom svetlu. Upravo kao i Sergej Trifunović, koji je takođe u Jankovićevom timu, a kome se i dalje ne prašta pojavljivanje usred Sarajeva u majici sa likom Jovana Divjaka, generala odgovornog za ubistvo 42 vojnika JNA.

ZID ĆUTANJA

Đuričku je javnost svojevremeno izuzetno zamerila što je prihvatio jednu od glavnih uloga u filmu Džolijeve "U zemlji krvi i meda". Rediteljski prvenac holivudske glumice je, naime, 2012. godine izazvao mnogo polemike među političarima, istoričarima, žrtvama ratnih događaja i filmskim kritičarima. Ocenjeno je da film nije imao nikakvu umetničku ambiciju, već je bio čista politička provokacija koja je Srbe trebalo da predstavi kao koljače i silovatelje. Đuričko, međutim, nikada nije želeo da govori o ovim optužbama, niti da objasni svoj motiv za prihvatanje ovakve antisrpske uloge.

RISKANTAN POTEZ

Da je mešanje glumaca u politiku problematičan potez, smatra i analitičar Saša Borojević.

- Umetnik je tu da stvara umetnost i tu treba i da ostane. Strašno je kada se političari kriju iza njih i na taj način prikrivaju svoju pravu narav i političke namere. Glumac je tu da glumi, a političar da se bavi političkim temama. Zamena identiteta je moderna tehnologija manipulacije masama i glasačima - kaže Borojević za Srpski telegraf.

Trifunović se izvinio zločincu Divjaku

Nakon skandala sa majicom, Sergej Trifunović uputio je izvinjenje, ali upravo generalu Divjaku.

- Ja nisam obukao ni heroja, ni ratnog zločinca, ja sam samo obukao običnu majicu. Nemam nameru da se izvinjavam srpskoj javnosti. Eto, mogu da se izvinim generalu Divjaku što sam njegov lik zloupotrebio u marketinške svrhe - rekao je tada glumac.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading