Dačić ih baš pogodio u živac: Ambasada SAD besna zbog natpisa "Kosovo je Srbija" na novčanici od 100 dolara

Autor: Tanjug

Vesti

06.06.2019

19:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu reagovala je danas na postupak ministra spoljnih poslova Ivice Dačića, koji se priključio internet izazovu i na novčanici od 100 američkih dolara ćirilicom ispisao "Kosovo je Srbija" i potpisao se.

RepublikaFoto: twitter.com/kafanapavlekorcagin
Ivica Dačić

- Umesto što uništava novčanicu sa likom velikog američkog naučnika i državnika Bendžamina Frenklina, ministar Dačić bi možda mogao da razmisli o njegovoj izjavi: ''Budi u ratu sa svojim porocima, u miru sa svojim susedima'' - navodi se tim povodom u odgovoru Ambasade SAD u Beogradu za Radio Slobodna Evropa (RSE).

 

 

Dačić je ranije za Blic objasnio da su ga organizatori pozvali da se priključi.

- Pozvali su me da se priključim akciji koja se vodi na društvenim mrežama. Nisam imao strani novac, a ti koji su me zamolili dali su mi 100 dolara da na njima napišem, što sam i uradio - na ćirilici i potpisao sam se - rekao je Dačić i dodao da to, inače, uvek i radi na ćirilici.

On je napomenuo i da iako je za pisanje koristio dolare, ova akcija nema veze sa SAD, i da bi reči "Kosovo je Srbija" napisao na novčanici svake zemlje koja tvrdi suprotno.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading