Kada bi izbori bili održani u nedelju, ovako bi izgledali rezultati

Autor:

Vesti

07.06.2019

05:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da se u nedelju održavaju parlamentarni izbori, SNS bi osvojio 51,3 odsto glasova, dok bi PUPS Milana Krkobabića, stranka sa najstabilnijim biračkim telom, zbog odlične infrastrukture koju ima širom Srbije, osvojila odličnih 3,5 odsto glasova, pokazala je anketa agencije Faktor plus.

Daleko iza naprednjaka su na drugom i trećem mestu Savez za Srbiju sa 10,6 odsto i socijalisti sa 9,7 odsto podrške građana. Izborni cenzus prešla bi još koalicija SPAS (Šapić) - DSS sa 6,7 odsto, SRS sa 5,8 odsto i Pokret slobodnih građana sa 5,1 odsto. Prema podacima iz ovog istraživanja, na izbore bi izašlo 47 odsto građana, dok bi se 33 odsto odlučilo da apstinira, a 20 odsto ispitanika se nije izjasnilo.

Komentarišući ovakve rezultate, Vladimir Pejić iz agencije Faktor plus kaže da je opozicija i pored ujedinjenja ostala sa nedovoljnom podrškom glasača.

- SNS dugo ima rejting koji je jako teško braniti i zaslužiti, ali pokazalo se da je on stabilan. Opozicija se udružila i osnovala Savez za Srbiju, za razliku od prethodnog perioda kad su bili razjedinjeni. To, međutim, nije dovoljno da bi imali snagu da pobede naprednjake. Na drugoj strani, PUPS ima najstabilniji rejting, i to dosta visok. Kada se posmatraju lokalni izbori u prethodnih nekoliko izbornih ciklusa, oni su gotovo na svim biralištima izašli sami i na mnogo mesta ostvarili odličan rezultat, što znači da imaju razvijenu mrežu i da ih ima po celoj Srbiji. K. V.

Za koga biste glasali?

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Foto: Ilustracija

SNS 51,3%

SZS 10,6%

SPS 9,7%

SPAS - DSS 6,7%

SRS 5,8%

PSG 5,1%

PUPS 3,5%

Neko drugi i manjine 7,3%

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading