"Đilas oštetio grad za 600.000 evra, moramo biti oprezni da se ne vrati na vlast"

Autor: Republika, Tanjug

Vesti

05.06.2019

12:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Član Predsedništva SNS-a Aleksandar Jovičić ocenio je danas da bi sredstva iz budžeta Grada Beograda bila iskorišćenja za lično bogaćenje Dragana Ðilasa ukoliko bi se on ponovo vratio na vlast, i ukazao da zbog dobrobiti građana Ðilasova politika ne sme da se vrati u glavni grad Srbije.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Upozorava građane na Đilasove malverzacije Aleksandar Jovičić

Jovičić je podsetio na, kako kaže, nedela sa kojima su se građani Beograda suočavali za vreme dok je gradonačelnik bio Ðilas i ispred Pionirskog grada pokazao fotografije na kojima je prikazano kako je izgledao "Puzzle grad" i u kakvom je stanju ostavljen Pionirski grad.

Kako je naveo, 300.000 evra uloženo je u projekat "Puzzle grada", koji je trajao svega četiri meseca, a izgrađen je na zemljištu Ministarstva odbrane bez građevinske dozvole. 

- Četiri meseca ovo je trajalo, a posle toga godinama smo gledali jednu ruinu gde je deponovan otpad i smeće, gde je bilo stecište narkomana, pacova - kazao je Jovičić i istakao da je to pokazatelj na koji način su se Ðilas i njegovi saradnici ophodili prema novcu građana Beograda i građana opštine Voždovac.


Podsetio je i na to u kakvom stanju je ostavljen Pionirski grad, kao i objekti koji su izgrađeni na toj teritoriji. 

- Ðilas je uzurpirao ove građevine za svega 130 evra mesečne naknade i uspeo da na osnovu toga zaradi više miliona evra, tako što je ovo pretvorio u kuću Velikog brata, gde je njegova firma zaradila više miliona evra samo na osnovu toga što je koristio svoj politički uticaj i što je koristio izgrađene objekte za svoj lični biznis i lično bogaćenje - istakao je Jovicćić.

Pionirski grad je oštećen za više od 600.000 evra naknade, kaže Jovičić, naglašavajući da je to dokaz da politika Dragana Ðilasa ukoliko bi se vratila, u Gradu Beogradu imali bismo i dalje štetnu politiku koja bi oduzimala novac iz budžeta Grada.


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (38)

Loading
Stefan Stefan

05.06.2019 12:35

Baš je oštetio,a zašto nije sad u zatvor zbog krađe.

Biba

05.06.2019 12:37

Potpuno se slazem. Dok nam je pameti i secanja, on nece na vlast opet.

SasaRu

05.06.2019 12:38

Lično bogaćenje Dragana Ðilasa je samo jedan od primera bahatosti nekadašnje vlasti a sada opozicije bez cilja, ideja, programa. Totalno su neorganizovani, uostalom takvi su bili i kada su imali vlast. Ništa novo od njih.

Mima

05.06.2019 12:41

Građane Srbije je prvi put prešao, ali više neće to je sigurno.