(FOTO) Dačić i Tanin razgovarali pred sednicu Saveta bezbednosti UN

Autor: Tanjug

Vesti

03.06.2019

14:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šef diplomatije Ivica Dačić sastao se danas sa specijalnim predstavnikom generalnog sekretara UN i šefom UNMIK-a Zahirom Taninom pred predstojeću sednicu Saveta bezbednosti UN-a o radu UNMIK-a koja će biti održana 10. juna u Njujorku.

Foto: Ministarstvo spoljnih poslova
Zahir Tanin i Ivica Dačić

U razgovoru je izneta zabrinutost povodom složene političke i bezbednosne situacije na Kosovu i Metohiji, sa fokusom na poslednji upad kosovskih specijalaca na sever Kosova i Metohije i neprimerenu upotrebu sile, ne samo nad srpskim narodom na severu KiM, već i pripadnicima osoblja Misije UN na KiM.

Izneto je očekivanje da će Misija i u narednom periodu nastaviti sa sprovođenjem svog mandata u skladu sa Rezolucijom SB UN 1244 (1999) i ocenjeno da predstojeća sednica Saveta bezbednosti, odnosno Izveštaj koji će generalni sekretar UN-a tom prilikom podneti o radu UNMIK-a, predstavlja priliku za razmatranje svih problema koji postoje na Kosovu i Metohiji.

Predstojeća sednica će ujedno predstavljati priliku i za osvrt na primenu Rezolucije 1244 (1999), dvadeset godina nakon njenog usvajanja, s čim se specijalni predstavnik generalnog sekretara Ujedinjenih nacija Zahir Tanin saglasio, ukazujući na važnost daljeg ulaganja napora u iznalaženje rešenja za pitanje KiM, navodi se u saopštenju MSP.

Dačić je na sastanku istakao značaj kontinuiranog razmatranja situacije na KiM na sednicama Saveta bezbednosti, odnosno važnost prisustva Misije UN-a na KiM, posebno imajući u vidu nedavna dešavanja u Pokrajini.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading