Drecun: Albanci ne žele dijalog, to su i danas pokazali, samo čekaju neku našu grešku!

Autor: Republika

Vesti

28.05.2019

11:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iz Skupštine Srbije poslata je jedna snažna poruka i Evropskoj uniji i Albancima i celom svetu, a to je da želimo da mirno rešavamo problem Kosova, a kao odgovor na to dobili smo sramno hapšenje danas, rekao je Milovan Drecun.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Milovan Drecun

On je osudio ponašanje Albanaca, zaključivši da na osnovu njihovog poslednjeg poteza, oni samo žele da dovrše etničko čišćenje Srba na teritoriji Kosova i Metohije i da im nikakv dogovor nije na umu.

- Ne smemo da dozvolimo da nam se ponovi ono što se desilo 1999. godine. Zamrzavanje sukoba nije rešenje, mi ne možemo da očekujemo od naših saveznika ono što oni ne mogu da učine. Ni Rusija nije mogla da poništi stvaranje vojske Kosova. Najveće uticaje na događaje na Kosovu i Metohiji imaju zapadne sile i zato je važno da mi pokušamo da izvršimo uticaj na te zemlje. Ne treba da očekujemo da će se nešto tektonski desiti na međunarodnoj pozornici i da će nam to rešiti problem - rekao je Drecun.

On je rekao da delovanje Albanaca jasno šalje poruku da ne žele dijalog i da oni samo čekaju neku našu grešku koju će iskoristiti u svoju korist.

Rekao je i da priznanje Kosova nije rešenje, dijalog mora da se nastavi, nema rešenja ako Albanci konstantno provociraju, rešenje mora da spreči stvaranje "velike Albanije".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
mimi

04.06.2019 11:36

ma siptari ne znaju sta oce ni sta nece ,svi siptari umislili da su neki politicari pa nema kraja ludostima