Đurić o Đilasovoj deklaraciji: To je dokument o pomirenju tajkuna i terorista

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

25.05.2019

15:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednik GO SNS Marko Ðurić ocenio je danas da Deklaracija o pomirenju srpskog i albanskog naroda koju je predstavio Dragan Ðilas ne predstavlja ništa više od dokumenta o pomirenju tajkuna i terorista, jer se zalaže u potpunosti za iste stvari kao i Priština

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Marko Đurić

- Ovo je još jedan od dokaza da oni pitanje Kosova ne shvataju na ozbiiljan način i dokazuje i pokazuje zašto beže od rasprave i zasto ne žele da dođu u Skpuštinu, pokazuje da i dalje imaju kontituitet nemanja politike o KiM i da su spremni da zbog šake vlasti zauzmu potpuno identičan stav kao Ramuš Haradinaj, kao Kadri Veselji ali i kao drugi lideri opozicije u Prištini - kazao je Ðurić.

Prema Ðurićevim rečima, deklaracija ne donosi ništa sadržinski osim pamfleta i koincidira sa stavovima Ramuša Haradinaja koji se kao i Ðilas zalaže za tetritorijalni integritet Kosova u našoj južnoj pokrajini.

Predlog deklaracije se protivi bilo kakvoj promeni granica, rekao je Ðurić i dodao da "svi znamo da su upravo oni u julu 2011. na Brnjaku i Jarinju uspostavili administrativne prelaze".

Ðurić je ukazao da se Ðilas u dokumentu zalaže za slobodu kretanja, iako je poznato, kako je naveo, da je Borko Stefanović koji je prema njegovim rečima jedan od, verovatno, koautora teksta, postigao dogovor o uspostavljanju de fakto granice i prelaza.

- Govore o uspostavljanju akademske saradnje i one u oblasti obrazovanja, a zaboravljaju da je Ðilasova, Jeremićeva i Tadićeva vlast, odnosno Stefanović kao glavni pregovarač, napravila sporazum sa Prištinom po kome je čitav naš Univerzitet ostao nepriznat - kazao je Ðurić. 

On je dodao da u deklaraciji potpuno podržavaju integritet na isti način kao Ramuš Haradinaj i kao zemlje koje se zalažu za nezavisnost Kosova.

Ðurić je izrazio žaljenje što uz sve to u deklaraciji govore da nisu za rešenje statusa, ali nisu ni za status kvo.

- Dakle nisu ni za to da se nešto menja, a ni da stvari ostanu iste - kazao je Ðurić i dodao da ti ljudi ne znaju šta hoće.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (26)

Loading
Nina

25.05.2019 15:34

Đilasove ideje nikad nisu dobre, on radi protiv svog naroda.

Andrijana

25.05.2019 15:40

Neozbiljnost opozicije.

vuk

25.05.2019 15:45

Ova istina će mnoge zaboleti.

ubnt

25.05.2019 15:54

Ovo je vise kao dokument o udruzivanju tajkuna i terorista, jezivo koliko je slican Tacijevom