DAČIĆ U LESKOVCU: Roštiljada je brend koji treba očuvati!

Autor: Tanjug

Vesti

02.09.2017

07:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Leskovačku roštiljijadu, 28. po redu, obišli su u sinoć ministar spoljnih poslova Srbije i lider SPS Ivica Dačić, predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma, direktor BIA Bratislav Gašić, potpredsednik SPS i ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Branko Ružić i funkcioner SNS i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Uživali na roštiljadi: Ivica Dačić sa kolegama

Dačić je u prvi plan istakao šarm i gostoprimstvo Srbije.

On je novinarima rekao da Srbija nije ekonomski i vojno najrazvijenija zemlja, te da "nema atomsku bombu da bi se neko nje plašio", ali da zato ima "svoj šarm, brendove, gostoprimstvo" i da je to ono što privlači ljude iz celog sveta .

- Leskovačka roštiljijada je postala brend i taj brend treba očuvati. Slovenci i Hrvati su patentirali brendove koje su ovde prvi put probali, a mi se nikada time nismo bavili, mislili smo da će to samo od sebe da se reklamira. Ovakve destinacije definišu Srbiju kao jednu od najpogodnijih turističkih manifestacija - kazao je Dačić.

Palma je ukazao na potrebu da se pomogne poljoprivrednicima da izvoze svoje proizvode.

- Sama leskovačka pljeskavica je brend i u Austriji, Nemačkoj i Grčkoj i čak se jedan restoran u Kini zove po leskovačkom roštilju. Ta tradicija mora da se poštuje. Nažalost neko iz Evrope i sveta hoće da nam kaže da se mi drugačije zovemo i da imamo drugačije poreklo, ali na našu sreću to jedinstvo srpskog naroda sigurno niko neće razbiti - rekao je on.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading