LJAJIĆ: Minimalne šanse da se Mladić leči u Srbiji

Autor: Tanjug

Vesti

31.08.2017

20:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar trgovine, telekomunikacija i turizma Rasim Ljajić rekao je, odgovarajući na pitanje da li je vlada zatražila puštanje ili bolje lečenje za haškog optuženika Ratka Mladića, da još nije bilo formalnog zahteva, navodeći da to radi Ministarstvo pravde i da će sigurno doneti odgovarajuću odluku.

RepublikaFoto: Tanjug
Ministar Ljajić smatra da ne treba imati velika očekivanja od tribunala u Hagu

Načelno govoreći, kaže Ljajić, Vlada je vlada u svim dosadašnjim slucajevima i o kome god da se radilo na svaki zahtev odbrane davala garancije ili za privremeno puštanje do početka suđenja ili za puštanje na slobodu radi lečenja.

- U izuzetno retkim slučajevima i situacijama, Hag je odgovarao pozitivno kada govorimo o zahtevima i razlozima za lečenje s obzirom na to da oni smatraju da je zdravstveni sistem Holandije dovoljno kompetentan, stručan i opremljen da može da pruzi odgovarajuću zdravstvenu zaštitu - naveo je Ljajić.

Kako kaže, prema tome, ne treba stvarati prevelika očekivanja od takvih zahteva jer su sanse za njihovu realizaciju gotovo svedene na minimum.

Ljajić, koji je i šef Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim sudom, je zaključio da će država uvek davati garancije, međutim kaže da su dometi takvih garancija limitirani jer o tome odučuje Tribunal a ne Srbija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading