Vučić prisustvuje Saboru SPC na poziv patrijarha, o ovim temama razgovaraće sa vladikama

Autor: Tanjug

Vesti

13.05.2019

15:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Aleksandar Vučić prisustvovuje danas, na poziv patrijarha Irineja, sednici redovnog godišnjeg zasedanja Svetog arhijerejskog sabora Srpske pravoslavne crkve. Zasedanju Sabora, u Patrijaršiji, prisustvuje i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Vučić, Dodik, patrijarh i vladike SPC

Predsednik Srbije će se obratiti članovima Sabora, sa kojima će da razgovara na temu aktuelne situacije u vezi sa Kosovom i Metohijom, ali i drugim pitanjima od značaja za Srbiju i srpski narod uopšte, kao i za odnose države i crkve.

Vučić je juče izjavio da je ponosan što će imati priliku da prisustvuje Saboru SPC na kojem će, kako je najavio, govoriti o KiM, današnjoj poziciji Srbije i odnosu države prema crkvi, kao i da će istinama i činjenicama odgovoriti svima onima koji su tražili ''njegovu anatemu i govorili najlošije stvari o njemu''.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL

On je, povodom medijskih navoda da su neke vladike protiv njegovog obraćanja, naglasio da je za njega velika čast što će prisustvovati tom događaju i da je to prilika da predstavi ono što radimo i da odgovori na sve neistine.

 

 

- Uopšte se neću se libiti da onima koji su tražili moju anatemu i govorili najlošije stvari o meni odgovorim, ne uvredama, nego činjenicama i da govorim o budućnosti Srbije - rekao je Vučić.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL

Predsednik je zahvalio patrijarhu Irineju na pozivu da učestvuje na Saboru i naveo da će imati mnogo volje i energije da govori o Kosovi i Metohiji, poziciji Srbije danas i odnosu države prema crkvi.

Izrazio je uverenje da će njegovo prisustvo Saboru biti od značaja za dijalog i razgovor onih koji ne moraju uvek isto da misle.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (23)

Loading
bubica

13.05.2019 16:31

Potrebno je narodu reci sta se desava sa Kosmetom,a ovo je jedna od prilika.

bubica

13.05.2019 16:31

Pitanje KiM moramo sto pre resiti.

Miloš

13.05.2019 16:32

KiM je najveći problem Srbije. Rešenje tog problema bi ubrzalo rast i razvoj zemlje. U skladu sa tim, Vučić se na sve načine bori da reši problem sa KiM!

Marija

13.05.2019 16:42

Najvaznija tema je kako sacuvati Srbe i pravoslavne svetinje na Kosovu.