Zagorka Dolovac u poseti Generalnom tužilaštvu i Vrhovom sudu Kraljevine Španije

Autor:

Vesti

10.05.2019

10:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Republički javni tužilac Zagorka Dolovac, zajedno sa delegacijom Republičkog javnog tužilaštva, danas boravi u službenoj poseti Generalnom tužilaštvu i Vrhovom sudu Kraljevine Španije.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Zagorka Dolovac je održala radni sastanak sa Generalnim tužiocem Kraljevine Španije, gospođom Hose Segara Krespo

Tokom posete Republički javni tužilac je održala radni sastanak sa Generalnim tužiocem Kraljevine Španije, gospođom Hose Segara Krespo i delegacijom Generalnog tužilaštva, kojom prilikom je istaknut značaj saradnje između glavnih javnih tužilaštava naše dve prijateljske zemlje, posebno u oblasti međunarodne saradnje, organizovanog i visokotehnološkog kriminala, kao i drugih značajnih oblika kriminaliteta u vezi kojih su zajedničkim dosadašnjim radom postignuti značajni rezultati.

Posebno je istaknuta spremnost i potreba da se postojeća saradnja bazirana na Sporazumu o saradnji Republičkog javnog tužilaštva Republike Srbije i Generalnog tužilaštva Kraljevine Španije nastavi i unapredi u skladu sa modernim razvojem kriminaliteta, kao i procesima evro-integracija Republike Srbije, imajući u vidu i predstojeće pristupanje Republičkog javnog tužilatšva mrežama za saradnju u krivičnim stvarima Evropske Unije "EUROJUST" i "EJCN".

RepublikaFoto: Privatna arhiva

U tom smislu Generalni tužilac Kraljevine Španije, gospođa Hose Segara Krespo, je potvrdila spremnost da tužilaštvo Španije nastavi i osnaži podršku Republičkom javnom tužiocu i tužilaštvu naše zemlje u procesima razvijana i unapređenja saradnje u navedenim procesima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading