Radnici Goše prekinuli štrajk, ali pod ovim uslovom!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

30.08.2017

09:11 >> 12:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Radnici Goše su jutros odlučili da prekinu štrajk, a prvi radni dan biće onaj kada dobiju prvu uplatu na ime zaostalih primanja, izjavio je Tanjugu predsednik Štrajkačkog odbora Milan Vujičić.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Čim bude uplata, radnici se vraćaju za mašine

On je objasnio da je odluka o prekidu štrajka doneta nakon dogovora rukovodstva sa Agencijom za osiguranje i finansiranje izvoza (AOFI), koja će sa 20 miliona dinara pomoći da se završi posao za Iran.
Vujičuć je rekao da će zahvaljujući tom dogovoru radnici najkasnije do petka dobiti po 30.000 dinara i još 30.000 dinara naredne nedelje, kao i da će početi da rade čim dobiju prvu uplatu.

Kaže, da je dogovor postignut sa AOFI, uz asistenciju Ministarstva privrede i da je Vlada Srbije dala zeleno svetlo za taj posao.

- Razgovarali smo sa njim, pokazali ugovore i poslove na kojima smo radili. Poslali su nas u AOFI i tamo smo razgovarali sa direktorom i na osnovu ugovora vrednih 400.000 evra sa Iranom agencija hoće da nam da dva puta po 10 miliona dinara, ali to su sve namenska sredstva, koja neće moći da idu ni na jednu stranu osim za isplate radnicima. Tako da će radnici najkasnije do petka da prime 30.000 dinara da krenemo da radimo i onda ćemo u idući petak da dobijemo još po 30.000 dinara - dodatno je objasnio Vujičić za lokalne medije.

Novi štrajk ako ne bude novca

On je naglasio da je Vlada Srbije napokon preduzela važan korak za Gošu.

- Jer, da oni nisu dali zeleno svetlo verovatno ni ta agencija ne bi odradila to što je odradila. Mi jesmo doneli odluku i podržavamo ono što su nam ponudili, ali u slučaju da ne dobijemo novac do petka, mi smo i dalje u štrajku, mi smo u štrajku sve dok nam ne daju novac i kad nam budu isplatili onda krećemo da radimo i posle sedam dana dobijamo još po 30.000 dinara - naveo je Vujičić.

Rekao je da je do dogovora usledilo nakon što su dva dana bili u vladi i Ministarstvu prvrede, gde ih je primio državni sekretar Milun Trivunac.

Objasnio je da je reč o poslu koji je započet pre godinu dana, odnosno izvozu vrata za vagone u Iranu.

Posao za Iran je vredan 400. 000 evra i AOFI će dati Goši 20 miliona dinara kako bi taj posao mogao da se završsi, što će biti za oko 20 dana.

Zatim će, prema njegovim rečima, Goša naplatiti sredstva i vratiti novac AOFI.

- Ako, na primer, novac dobijemo u petak, prvi radni dan će biti u ponedeljak - naveo je Vujičić.

Prema njegovim rečima, stari dug fabrike prema Goši biće namiren od prodaje plavih vagona i postolja, pa će radnici moći polako da naplaćuju svoja potraživanja.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading