Vučić: Veliki junaci, još Vukana da napadnete!

Autor: I. Ž.

Vesti

26.04.2019

03:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Napadi na članove moje porodice samo govore o mržnji onih koji bi da dođu na vlast, poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

RepublikaFoto: Tanjug
Aleksandar Vučić

Srpski telegraf u jučerašnjem broju prvi je pisao i ukazao da uvrede koje se upućuju na račun porodice šefa države. Naime, u roku od dva dana na udaru laži iz različitih izvora napadnuta je Vučićeva majka Angelina i brat Andrej. Pošteđen nije bio ni Vučićev sin Danilo, što govori da su na udaru ljudi koji su predsedniku Srbije najbliži.

Sagovornici Srpskog telegrafa, među kojima su bili ministri, analitičari, mišljenja su da postoji namera da se Vučić uvuče u zamku i natera na nervozu zbog koje bi povukao neki pogrešan potez, što on, zasad, veoma uspešno izbegava. Ali što je on u tome uspešniji, napadi su sve intenzivniji.

O ovim napadima govorio je Vučić, koji se osvrnuo na naslovnu stranu nedeljnika NIN, koji je objavio tekst o njegovom bratu pod naslovom "Veliki brat" i nadnaslovom: "Andrej Vučić, mitovi i činjenice", a u kojem se predsednikovom bratu, između ostalog, spočitava da kadrira po Srbiji da upravlja direktorima javnih preduzeća, da ima odlučujući uticaj u svim vodećim biznisima u Srbiji...

Foto: Republika
Naslovna strana

Odgovarajući na navode iznete u ovom tekstu, Vučić je rekao da to pokazuje kolika je psihopatska mržnja onih koji bi na vlast da dođu po svaku cenu.

- Kada nemate argumente i kada ne možete da kažete: "Izgradili smo više puteva nego Vučić", "Izgradili smo više pruga nego Vučić", "Izgradili smo više fabrika nego Vučić", kada ne možete da kažete: "Stanje javnih finansija je bilo bolje nego u vreme Vučića", kada ne možete da kažete da ste imali ovakav ugled... Ljudi, ja ću biti sa desne strane, prvi do predsednika Kine Si Đinpinga na svečanoj večeri u Pekingu, biću jedan od predsednika tri zemlje, znam da je jedan Putin, a još samo jedna zemlja će imati pravo da da završnu reč na samom samitu u subotu, plus uvodno obraćanje. Da li vi razumete koliku čast je Srbija dobila? - naveo je Vučić.

RepublikaFoto: Tanjug

Moj stav

Igor Bečić, Odbor za kontrolu službi bezbednosti

Napadi na Andreja Vučića nastavak su ozbiljnog i pažljivo pripremljenog plana koordinisanog iz nekoliko centara u regionu, uz nalog i podršku određenih evropskih zemalja, a sve sa ciljem pokušaja ozbiljnog i surovog pritiska na predsednika da nastavi dijalog sa Prištinom pod uslovima koji su suprotni interesima Srba

Konstatujući da oni sve to ne mogu da kažu, Vučić je rekao da zato napadaju njegovu porodicu, a da ga ne bi čudilo da na red dođu i njegova maloletna deca.

- Milica je još maloletna, 17 godina je juče napunila, a Vukan će uskoro dve godine, pa je vreme da i njih napadnu pošto su to veliki junaci. Kada vide da sa mnom ne mogu da izađu na kraj, onda moraju da se obračunavaju sa članovima porodice. To rade iz jednog prostog razloga, shvataju da nikada ne mogu da pobede u normalnim uslovima, u uslovima u kojim građani Srbije glasaju za svoju budućnost. Zato pokušavaju da mene psihički ili psihološki slome, da kažem da sam sit svega, da ne mogu da trpim takve gadosti i laži - rekao je Vučić.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Irena Vujović

Sramna zloupotreba porodice

Irena Vujović, članica Predsedništva SNS, najoštrije je osudila napade na članove porodice predsednika Vučića, koji su, kako kaže, postali sve učestaliji i žešći.

- Nedopustivo je da se bilo čija porodica zloupotrebljava zarad političke borbe. Cilj tih neosnovanih i orkestriranih napada je još jedan pokušaj destabilizacije Srbije, i to u trenucima kada se predsednik Vučić snažno, delotvorno i odgovorno bori za budućnost Srbije - naglasila je Vujovićeva.

Istakao je i da u tim pričama koje plasiraju pojedini mediji zapravo ničega nema.

- Od toga da mi je brat bio kriv što je bubrezima i leđima napadao nečije pendreke i tu smo kampanju pratili godinu ili dve dana do toga da nije pokazao ličnu kartu. Zatim je sud ustanovio da jeste pokazao ličnu kartu i dokumenta i sve drugo i doneo, razume se, osuđujuću presudu za napadače, ali šta ćete - zaključio je Vučić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (24)

Loading
Dragojlo

26.04.2019 06:50

Svako ko podrzava stav opozicije da vredja predsednika Srbije Aleksandra Vucica I njegovu porodicu je dno dna. Sramota cime se sluze fasisti Obradovic, Djilas I Jeremic .

Nina

26.04.2019 06:50

Ponasanje opozicije je za svaku osudu!

Hana

26.04.2019 07:02

Sramota ako opozicija misli da ovim putem dođe do vlasti.

miki

26.04.2019 07:02

Lagati je kukavičluk, a ustrajati nepokolebljivo uz istinu je junaštvo.