Gojkovićeva: Sve smo bliži izborima

Autor: Tanjug

Vesti

17.04.2019

15:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"U predizbornoj godini, kao što je ova - 2019, svakog dana smo korak bliže parlamentarnim izborima", izjavila je danas predsednica Narodne skupštine Maja Gojković, dodajući da će Srpska napredna stranka ponovo razgovarati o mogućnostima raspisivanja vanrednih parlamentarnih izbora nakon sastanaka predsednika Alekdandra Vučića sa četvoricom svetskih državnika.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Maja Gojković

Gojković je gostujući na TV O2 podsetila da je predsednik juče u svom obraćanju Glavnom i Izvršnom odboru SNS-a u proširenom sastavu izneo trenutnu političku situaciju u državi, kao i sta sve Srbiju očekuje u narednom periodu.

Kako je navela, predsednik ih je obavestio i o predstojećim važnim razgovorima na spoljno-političkom planu oko nastavka dijaloga Beograda i Prištine sa predsednikom Kine Si Ðinpingom, Ruske Federacije Vladimirom Putinom, Francuske Emanuelom Makronom i nemačkom kancelarkom Angelom Merkel.

- Predsednik je najavio da će oko Ðurđevdana, nakon tih političkih razgovora izneti kakvi su bili ti pregovori, u kom smeru idu pritisci na Srbiju i izneti prvo predlog kontramera protiv Prištine, ako ne ukinu takse koje su nam tačno pre šest meseci uvedene - kazala je Gojković.

 

 

Dodala je da će se tada još jednom razgovarati, kao i juče i na prethodnim sastancima o mogućnostima raspisivanja izbora za Narodnu skupštinu Srbije.

Upitana za kontramere prema Prištini, Gojković je kazala da će i o tome razgovarati nakon razgovora predsednika sa četiri važna državnika čija mišljenja i stavovi su izuzetno značajni za pregovore vlasti iz Beograda i prištinskih vlasti.

Podsetila je da dijaloga Beograda i Prištine već šest meseci nema, jer je Priština, ocenjuje, radikalizovala svoje mere prema Beogradu uvodeći 100 odsto takse na robu iz centralne Srbije.

- Imali su pokušaj da organizuju oružane snage takozvane izmišljene države Kosovo i usvojili su platformu u parlamentu, bez predstavnika srpskog naroda, koja govori da oni ne žele nikakav dijalog - rekla je Gojković i dodala da će se sve to razmotrati nakon razgovora predsednika Aleksandra Vučića sa Ðinpingom, Putinom, Makronom i Merkelovom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (24)

Loading
Sandra

17.04.2019 15:41

Izbori ce konacno pokazati koga narod zeli na vlasti.Opet ce pobediti SNS i predsednik Vucic.

Marija

17.04.2019 15:42

Bez izbora nema ni resavanje Kosovskog problema i zato sto pre to bolje.

Ljuba

17.04.2019 15:46

Када год да буду избори биће сигурно у тренутку када је то у најбољем интересу по државу.

Dacha

17.04.2019 16:15

Samim tim opozicija je sve bliza odlasku u politicku istoriju.