Šešelj: Krivična prijava protiv Labusa!

Autor: Tanjug

Vesti

24.08.2017

15:37 >> 15:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj traži da se formira anketni odbor i da se podnese krivična prijava protiv Miroljuba Labusa, Danka Ðunića i Aleksandra Vlahovića, koji su, kako je rekao, nezakonito ustupili smederevsku Železaru.

RepublikaFoto: youtube.com/Mister President
Šešelj optužio "dosmanlije" za propast Železare u Smederevu

On je na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije naveo da je u trenutku kad je kineski partner preuzeo Železaru ona bila u dugu 384 miliona evra, što je ostalo da izmiri Srbija. 

- Mi smo upravo uspeli da zaokružimo kompletnu aferu oko smederevske Železare, koju su izazvale ''dosmanlije'' nepromišljenom odlukom da je prodaju početkom dvehiljaditih Amerikancima za 22 miliona dolara. To krivično delo nekada se zvalo ugrožavanje ekonomske moći zemlje, a izgubljeno je i 164 miliona evra, dakle celokupni državni kapital i to nije ušlo u ovu sumu od 384 miliona evra - rekao je Šešelj.

Dodao je da do danas nije razrešena krivična prijava protiv Miroljuba Labusa, a Vladu Srbije pitao je i zašto godinu i dva meseca nakon prestanka rada pravnog subjekta koji još nosi naziv "Železara Smederevo" nije pokrenut likvidacioni postupak, te da li to znači da će iz budžeta Srbije morati da se plati bankama koje su imale hipoteke i koje su to banke i za koje iznose je država dala garancije za kredite.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading