Vulin: Konkurs za vojnike stalno otvoren

Autor: Tanjug

Vesti

24.08.2017

15:31 >> 15:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar odbrane Aleksandar Vulin rekao je da konkurs koji je upravo raspisan treba da obezbedi prijem novih 926 profesionalnih vojnika do kraja godine, a novina u njemu je da će biti stalno otvoren.

RepublikaFoto: Ministarstvo odbrane Srbije
"Narod koji nema vojsku, nema budućnost": Aleksandar Vulin

- Svako ko je mlađi od 30 godina, ko je služio vojni rok s oružjem i ko je državljanin Srbije, a nakon toga prođe odgovarajuće testove, može da očekuje da će postati profesionalni pripadnik Vojske Srbije - rekao je Vulin novinarima u Novom Bečeju. 

On je objasnio da zainteresovani mogu svakog dana da se prijave u nadležne jedinice i da polože odgovarajuće testove.


- Svakog dana možete da postanete profesionalni vojnik Vojske Srbije i da postanete deo ne samo najpoštovanije i jedne od najslavnijih institucija srpskog naroda, već deo budućnosti srpskog naroda. Narod koji nema svoju vojsku nema budućnost - rekao je Vulin.

On je istakao da su Vlada Republike Srbije i vrhovni komandant i predsednik Srbije Aleksandar Vučić prepoznali potrebu popune sastava u sistemu odbrane i mogućnost da što veći broj mladih jednog dana postanu pripadnici Vojske Srbije, navodi se u saopštenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading