Dodik: Protesti šalju ružnu sliku o Srbiji! Vučić: Hteli su decu da koriste za skupljanje političkih poena!

Autor: Tanjug

Vesti

19.03.2019

12:24 >> 12:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ponašanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića u vreme protesta tokom vikenda i poruka koja je tako poslata - poruka odbrane institucija i državnosti - naišla je na odobravanje građana u Republici Srpskoj, a nasilje ne odobrava niko, rekao je danas predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Dodik i Vučić

- Nikada od fašiste i tajkuna neću da bežim! Možete da radite šta hoćete, ali da upadate na privatni posed, da nosite sekire i ostalo, ne možete. Jer to su stvari sa kojima nema igre. nećemo zabraniti da šetaju ovim ili onim ulicama kao što to demokratska Francuska čini - rekao je Vučić.

- Oni su se nadali da ta deca ostanu u zatvoru 30 dana da bi od toga mogli da prave haos. Nisu im čak ni žalbe napisali, deca su svojim rukama pisala žalbe, eto koliko su stvarno zabrinuti za njih - rekao je predsednik Srbije o poslednjim dešavanjima u Beogradu.

Dodik je, na konferenciji za novionare sa predsednikom Srbije posle sastanka koji su održali, na pitanje kako se u BiH gleda na događaje u Beogradu rekao:


- Pustite to kako se gleda u BiH. U RS se gleda ovako - uvek se iz RS na Srbiju gleda sa velikom dozom ljubavi i želje da joj se desi sve nabolje. Ono što smo gledali svakako nije dobra slika i usmerena je na destabilizaciju Srbije i urušavanje pregovaračke, regionalne i međunarodne pozicije Srbije.

Kako kaže, ljudi u RS smatraju da sva politička razrešavanja treba da se odvijaju u javnom prostoru.

- Nesmetano su mogli da iskazuju svoju volju, niko ih nije ometao, ali nasilje niko nije podržao - rekao je Dodik. 

Prema njegovim rečima, ponašanje predsednika Srbije na taj na dan poslalo je snažnu poruku odbrane institucija i državnosti i to je ostavilo snažan utisak na ljude u RS i naišla na odobravanje. 

Nakon sastanka u Predsedništvu Srbije, predviđene su izjave za medije.

Dodik je ranije danas izjavio je da će na sastanku biti reči o aktuelnim događajima, kao i infrastrukturnim i strateškim projektima, pre svega autoputu Beograd - Bijeljina.


- Naša saradnja ima kontiunuitet, bar jednom mesecno se sretnemo i pričamo o događajima koji su u toku i strateškim i infrastrukturnim projektima koje razvijamo zajedno, a pre svega autoput Beograd - Bijeljina - rekao je Dodik za TV Pink.
RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Dodik i Vučić

On je dodao da je planirano da se u junu počne sa gradnjom te trase.

- Pripremamo se da nastavimo dalje. U završnim smo razgovorima oko deonica, one su podeljene i želimo da ''napadnemo'' ođednom sve, a u narednih pet, šest godina mislim da bi mogli da imamo značajan deo posla završen - rekao je Dodik.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (21)

Loading
Konstantin

19.03.2019 12:45

Ulaganje u auto puteve je dobar potez za jačanje privrede u regionu.

Kristina

19.03.2019 12:45

Divni projekti su u planu.

olja

19.03.2019 12:50

Srpski narod će sada povezivati i novi auto put, što je samo brži način da se dva tela, a jedna duša još više približe i spoje !

Marija

19.03.2019 13:00

Odlicna uzajamna saradnja donosi plodonosne rezultate!