VMRO-DPMNE: Vučić ne govori istinu o Živaljeviću

Autor: Tanjug

Vesti

23.08.2017

18:22 >> 17:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Makedonski VMRO-DPMNE negirao je danas tvrdnje predsednika Srbije Aleksandra Vučića da su pojedine makedonske institucije dale odobrenje srpskom diplomati Goranu Živaljeviću da uđe u parlament Makedonije tokom incidenta u Sobranju posle održanih parlamentarnih izbora krajem aprila.

RepublikaFoto: Tanjug
Opoziociona stranka Makedonije tvrdi da predsednik Srbije ne govori istinu: Aleksandar Vučić

- VMRO-DPMNE, koja je sada opoziciona stranka, u okviru svojih moći proverila je činjenice i utvrdila da ni Ministarstvo spoljnih poslova, ni Vlada, ni parlament, MOL ili obaveštajna agencija nisu primile takav zahtev, niti su odobrile takvo odobrenje ili dozvolu -navela je ta stranka na konferenciji za novinare, prenosi Meta.mk.

Istovremeno, ta stranka je pozvala makedonsku Vladu da utvrdi da li je neko dao Živaljeviću odobrenje i dodala, da ukoliko se u naredne dve nedelje ne objavi takav dokument, zaključiće se da on nije izdat.

Predsednik Vučić je u intervjuu RTS-u prvi put izneo detalje vezane za prisustvo pripadnika BIA Gorana Živaljevića u Sobranju, u neredima nakon tamošnjih izbora, a što je pokušano da se iskoristi da se on učini jednim od odgovornih za te nerede.

Prema Vučićevim rečima, Živaljević nije u Sobranje otišao na svoju ruku i bez znanja makedonskih vlasti.

- Živaljević je pitao najviše predstavnike izvršnih vlasti u Makedoniji da bude tamo, i oni su se saglasili s tim i bili unapred upoznati sa njegovim prisustvom. A to je, posle, iskorišćeno za kampanju protiv Srbije -naveo je Vučić.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading