Bliži se realizacija Moravskog koridora! Vučić razgovarao sa ključnim ljudima za izgradnju

Autor: Tanjug

Vesti

14.03.2019

16:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Aleksandar Vučić sastao se danas sa predstavnicima konzorcijuma kompanija Behtel-Enka, kao i finansijskih institucija U.S. EXIM Bank, OPIC, Bank of America i UK Finance, sa kojima je razgovarao o realizaciji projekta Moravski koridor.

RepublikaFoto: Tanjug/Predsedništvo Srbije
Aleksandar Vučić

Vučić je rekao da očekuje da izgradnja koridora počne u najkraćem roku, odnosno već u trećem kvartalu ove godine, do kada je neophodno završiti projektnu dokumentaciju i eksproprijaciju.

Tokom susreta, predsednik je razgovarao sa predstavnicima finansijskih institucija i o modelima finansiranja ovog projekta, očekujući najpovoljnije uslove kreditiranja.


Vučić je dodao da je paralelno sa izgradnjom Moravskog koridora u planu i opremanje tri industrijske zone duž autoputa od Pojata do Preljine, koji je od strateškog značaja za Srbiju, s obzirom na to da spaja koridore 10 i 11.

Sastanku su prisustvovali ambasador Sjedinjenih Američkih Država Kajl Skot, ambasador Velike Britanije Denis Kif, potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i ministar finansija Siniša Mali.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (14)

Loading
Futurista

14.03.2019 17:21

Ovo je jedan od najvaznijih stvari za Srbiju.Svaka cast!

Ena

14.03.2019 17:31

Samo neka se gradi, neka se ulaže i neka se razvija Srbija. To su uvek dobre vesti.

Mrsavi

14.03.2019 19:44

Odlicna vest!

milena

14.03.2019 20:10

Bravo za nove puteve, potrebni su nam da bi se razvili.