Nakon vešala Nogo bi sad da zatvara političke neistomišljenike

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

13.03.2019

11:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Visoki savet sudstva pozvao je danas nadležne organe da ispitaju ima li krivične odgovornosti u postupanju narodnog poslanika Srđana Noga koji je prethodnih dana govorio o osnivanju "Narodnog suda pravde" za pojedine sudije Vrhovnog kasacionog suda.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ovaj bi da presuđuje

Osuđujući navode Noga objavljene na društvenim mrežama, u kojima se, kako kaže, poziva na fomiranje paralelnih institucija, sudova, zatvora i slično i direktno preti sudijama i tužiocima, najviši sudski organ je ocenio da se takvim ponašanjem podriva ustavni poredak Republike Srbije. 

"Visoki savet sudstva poziva nadležne državne organe da preduzmu zakonom predviđene radnje i mere u cilju ispitivanja postojanja eventualne krivičnopravne odgovornosti, kao i u pravcu zaštite sudija u obavljanju njihovih Ustavom i zakonom propisanih dužnosti", navodi se u saopštenju VSS. 


Prethodnih dana na društvenim mrežama i portalima, pored ostalog, je objavljeno da je Nogo sa saradnicima osnovao "Narodni sud pravde" i 12 sudija osudiozbog navodnog kršenja zakona.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (17)

Loading
Marija

13.03.2019 12:03

Srbija je demokratska zemlja i svako ima pravo na svoje misljenje a neko ko treba da se zatvori je onaj koji se bavi nasiljem i kriminalom to je za zatvor.

Tasa

13.03.2019 12:39

Ovaj covek je totalno izgubio kompas.

caca

13.03.2019 12:43

Srbija je zemlja u kojoj svako ima pravo na svoje misljenje,a neko,ko treba da se zatvori je onaj ,koji se bavi nasiljem i kriminalom ,i mesto mu je u zatvoru!!!

olja

13.03.2019 12:44

Previse Nogo sebi dozvoljava kao i svi iz opozicije.