VUČIĆ I ZAEV: Prijateljski odnosi - ali u pet tačaka!

Autor: sputniknews.com, Republika

Vesti

23.08.2017

11:55 >> 11:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Makedonije Zoran Zaev razgovarali su „dugo i otvoreno“ i razmotrili „sve novonastale okolnosti“, saopšteno je. U zajedničkom saopštenju je navedeno da su srpski predsednik i makedonski premijer postigli saglasnost u pet tačaka, prenosi B92.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Zaev i Vučić o odnosima Makedonije i Srbije

Republika Srbija i Republika Makedonija će isključivo dijalogom rešavati svaku eventualnu nesuglasicu u međusobnim odnosima.

Bez obzira na sve političke razlike u određenim važnim političkim i regionalnim pitanjima, Srbija i Makedonija će se zajednički boriti ne samo za očuvanje, već i unapređenje prijateljskih odnosa srpskog i makedonskog naroda i građana Srbije i Makedonije.

Republika Srbija i Republika Makedonija uložiće još veće napore za dalje unapređenje ekonomskih odnosa i povećanje trgovinske razmene dveju zemalja.

Republika Srbija i Republika Makedonija, u skladu sa međunarodnim javno-pravnim propisima, u dobroj veri i na prijateljskoj osnovi štitiće prava i interese diplomatsko-konzularnih predstavništava na svojoj teritoriji.

Republika Srbija i Republika Makedonija intenziviraće međusobnu komunikaciju na najvišem nivou, podržavati jedna drugu na evropskom putu i jačanjem dobrosusedskih odnosa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading