GRIZE RUKU KOJA GA JE HRANILA: Vujović gazi i po sopstvenim delima

Autor: novosti.rs

Vesti

08.03.2019

19:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svega nekoliko meseci nakon što je napustio ministarsku fotelju, Dušan Vujović postao je oštar kritičar vlade u kojoj je igrao jednu od važnih uloga.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Dušan Vujović

Serija nastupa u kojima je iznosio kritike na račun rada vlade i politike koju je i sam kreirao, neprijatno je iznenadila i njegove dojučerašnje kolege. Kako navode izvori, u vladajućoj koaliciji su posebno šokirani činjenicom da bivši ministar ima najviše primedaba na stavke koje su bile u opisu njegovog posla.

Vujović koji je bio najpre ministar privrede, a zatim i finansija, u periodu od 2014. do 2018. godine smatrao se jednim od ključnih tvoraca fiskalne i budžetske politike aktuelne vlasti. Upravo zbog toga, veliki šok izazvali su njegov tekst u jednom nedeljniku i nastup na televiziji. On je najpre napisao da će Srbiji, ovim tempom, biti potrebno više od jednog i po veka da dostigne životni standard zemalja "stare Evrope", a zatim je izjavio i da je kao ministar finansija trpeo velike političke pritiske. Ocenio je i da je za nedovršenu reformu javne uprave kriva - Vlada.

NE TRPI KRITIKU

Dok je bio ministar, Vujović je bio poznat i po tome što je teško podnosio kritike na svoj račun. Dešavalo se i da napusti skupštinsku salu iznerviran primedbama opozicije, ali i da dobacuje poslanicima tokom njihovog obraćanja zbog čega ga je i predsednica Skupštine Maja Gojković opominjala.

O njegovim izjavama bilo je reči i na poslednjoj sednici Vlade Srbije. Ministri su bili složni u oceni da je krajnje licemerno što se, iako je sve do prošle godine bio nosilac ekonomske politike Vlade, Vujović sada postavlja kao nezavisni ekspert ili predstavnik neke nevladine organizacije.

Kao ilustrativan, navodi se i primer jednog predloga zakona koji je Vujović potpisao dok je bio ministar privrede, da bi potom, kada je preuzeo fotelju ministra finansija, na isti predlog zakona dao - negativno mišljenje.

Na nekorektan odnos Vujovića, kako je rekla, i prema kolegama u Vladi, ukazala je nedavno i predsednica Vlade Ana Brnabić. Ona je kazala da nije u redu da neko ko je do juče bio član Vlade, sada iznosi ocene kao nezavisni ekspert.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
djordje1953

08.03.2019 20:11

ko drukcije kaze klevece I laze

Nebojsa

08.03.2019 21:47

E dragi moji kada sam pisao a svi su znali da je on čovek USA i da je preko njih čovek za Istok Svetske banke a i kada sam pisao o Milici Bisic i kako je Amerika predala diskove sa bazama podataka o pravnim i fizičkim licima tada niste verovali. Sada morate. Postoji problem da i danas u vladi imamo takve a primer je Zorana M. Tek ćete da se cudite kada budu AKTIVIRANI. VUJOVIC je američki državljanin i to svi znamo i znali smo. On radi posao za svog poslodavca a naše službe su krive što to nisu sprečile.