Marko Đurić o prištinskoj platformi: Poslednji ekser u kovčeg na dijalog

Autor: Tanjug

Vesti

07.03.2019

17:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju rekao je na konfernciji za novinare da je usvajanjem platforme u Prištini ona zabila poslednji ekser u kovčeg na dijalog između Beograda i Prištine. I nama i svetu je postalo jasno da Albanci ne žele dijalog, naveo je Đurić.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Marko Đurić

- Usvajanjem platforme u kojoj se kaže da jedini ishod dijaloga može da bude priznanje Kosova, ne tretirjući prava i položaj Srba i nealbanaca, propisivanjem obaveza da se Srbiji nametne nekakva ratna šteta je zabijanje i poslednjeg eksera u kovčeg na dijalog između Beograda i Prištine - poručio je Đurić.

- Odluka vlasti u Prištini stavila je Srbiju u najteži položaj još od 2011. kada su Albanci uz pomoć zapadnih partnera uklesali granicu na Jarinju i Brnjaku - rekao jke Đurić.


On je potvrdio da je predsednik Srbije Aleksandar Vučiuć za sutra ujutru zakzao hitnu sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost.

- Srbija će znati na pravi način da odgovori na izazov i da zaštiti nacionalne interese, položaj i prava našeg naroda na KiM i u Srbiji - rekao je Ðurić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (8)

Loading
Jovana

07.03.2019 18:52

Ovakav scenario je i ocekivan od Pristine, njima sve i sva prava a nama nista. Predstoji nam teska i neizvesna borba ali boricemo se.

Ana

07.03.2019 19:01

U najavi etnicko ciscenje Kosova, a Srbija to ne sme da dozvoli.

Prle

07.03.2019 19:14

Ovo je užas šta su Albanci uradili. Verujem da će naša zemlja i dalje nastaviti da se bori za svoj narod i za svoju južnu pokrajinu.

Nestor

07.03.2019 19:35

Predsednik racionalnom politikom boriće se da zaštiti sve građane i omogući im pristojan život.