(FOTO) Trifunovićev glas mržnje stigao do Izraela! "Tajms of Izrael" osudio njegovu bolesnu izjavu na račun Jevreja

Autor: b92.net, Republika

Vesti

12.02.2019

11:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jevrejska opština Beograd osudila je izjavu lidera Pokreta slobodnih građana Sergeja Trifunovića, a o ovom slučaju piše i "Tajms of Izrael".

RepublikaFoto: printscreen/timesofisrael.com
Tajms of Izrael zgranut rečima Trifunovića

Trifunović je, da podsetimo, izjavio da opozicija treba da ujedini sve, čak i one koji su imali "okačene sliku" Dimitrija Ljotića ili Josipa Broza Tita.

Kako piše u tekstu, Ljotić je poznat po tome što je pomogao srpskoj vladi iz Drugog svetskog rata, koja je brutalno nastojala da zemlju učini "slobodnom od Jevreja", ubivši više od 80 odsto od 33.000 pripadnika pripadnika zajednice koja je postojala pre rata. Tito sa druge strane, navodi se dalje, bio je vođa antifašističkog pokreta tokom rata koji je vodio komunističku Jugoslaviju sve do svoje smrti 1980. godine. 


- Obraćamo vam se u ime 11.000 beogradskih Jevreja koji su ubijeni u egzekucionim kampovima širom Beograda zahvaljujući propagandnoj mašineriji saradnika nacista Dimitrija Ljotića - navela je Jevrejska organizacija Beograda u pismu upućenom Trifunoviću. 

 

 


JOB je osudila Trifinovića zbog izjednačavanja onih koji su se borili protiv fašizma i onih koji su pomagali okupatoru da od Srbije napravi "zemlju bez Jevreja". 

- Da li mislite da treba da bude 'nebitno' da li u nekoj nemačkoj kući na zidu okačena fotografija kancelara Vilija Branta ili firera Adolfa Hitlera? - dodaje se u pismu.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (25)

Loading
Natasa

12.02.2019 11:35

Trifunovic treba da prestane da se blamira I da nas uznemirava!

sima

12.02.2019 11:43

Bolje bi mu bilo da se lepo izvini za svoj prostakluk!

Anita

12.02.2019 11:50

Takvo razmišljanje i pozivanje na ujedinjenje takve vrste,je za svaku osudu .

Uroš

12.02.2019 11:52

Milsim da ne bi trebalo više obraćati pažnju na njegove morbidne izjave.