Rekao, pa porekao! Sergej Trifunović kanditat za predsednika PSG

Autor: Republika

Vesti

19.01.2019

19:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ono o čemu se prethodnih dana spekulisalo u javnosti dobilo je zvaničnu potvrdu - Sergej Trifunović kandidat je za predsednika Pokreta slobodnih građana Srbije (PSG).

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Hoće da bude predsednik PSG

To je potvrdio i sam Pokret u zvaničnom saopštenju.

- Na danas održanoj sednici Predsedništva Pokreta slobodnih građana utvrđena je lista kandidata za predsednika i članove Predsedništva koji će biti izabrani na predstojećoj vanrednoj skupštini 26. januara. Kandidati za predsednika PSG su Aleksandar Olenik i Sergej Trifunović - navodi se u saopštenju.

Da je Trifunović "rekao pa porekao" da će se kandidovati za predsednika PSG, svedoči i njegov tvit od 11. januara, u kome se Trifunović ogradio od izjave Bobana Bogdanovića, jednog od najbližih saradnika Saše Jankovića, koji je Trifunovića i predložio za predsednika pokreta.

- O Bobanu Bogdanoviću do jutros nisam znao ništa. Sad znam da ga zovu “Boban Pacov”, da je napravio lažni profil stranice protesta “1 od 5 miliona”, i ništa što sam čuo o njemu, nije afirmativno. Molim ovakve individue da me ne uzimaju u usta. Hvala - napisao je tada Trifunović.

Podsetimo, i sama najava da će Trifunović biti kandidat za predsednika PSG izazvala je brojne kontroverze i polemike. Među najglasnijim protivnicima takve ideje bila je i sociološkinja Vesna Pešić koja je ocenila da Trifunoviću nije mesto u politici.

Inače, mesto šefa PSG ostalo je upražnjeno nakon što je donedavni lider pokreta Saša Janković obelodanio da se povlači iz politike.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (39)

Loading
filip

19.01.2019 19:24

Dal oni znaju ko je sve kandidat.

Nada

19.01.2019 19:36

Niti ce se PSG usreciti sa njime niti ce se on usreciti sa njima i mislim da je takva saradnja gubljenje vremena i nesto sto je unapred osudeno na propast.

Aleksa

19.01.2019 19:55

Glumci bolje da se bave onim za šta su školovani a ne da se ovako petljaju u sve.

Sasa

19.01.2019 20:07

Kakav pokret takav i predsednik.