Spasić: Da se istraži šta su braća Sergej i Branislav Trifunović znali o ubistvu Slavka Ćuruvije!

Autor: Republika

Vesti

09.01.2019

09:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Savet za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije Transparentnost zatražio je od Komisije za istraživanje ubistava novinara i Verana Matića da se istraži poznanstvo glumaca Sergeja i Branislava Trifunovića sa Mirom Marković, koja je Sergeju Trifunoviću omogućila da državni stan u Beogradu otkupi pod povlašćenim uslovima 2000. godine, što osnovano postavlja sumnju da su možda i imali saznanja o pripremi ubistava novinara Slavka Ćuruvije i Milana Pantića.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Mario Spasić

- Imajući u vidu informacije koje prenose mediji, a koje se odnose na to da je Sergej Trifunović 2000. godine dobio mogućnost da od Republike Srbije pod povlašćenim uslovima otkupi stan u Beogradu, otvara se prostor za postojanje osnovane sumnje da je Sergej Trifunović bio u bliskim odnosima sa Mirom Marković, suprugom tadašnjeg predsednika SRJ Slobodana Miloševića, koja je u javnosti poznata po tome što je rukovodila procesima oko poklanjanja državnih stanova ljudima bliskim porodici Milošević i tadašnjem političkom establišmentu. Takođe, kako su pred Posebnim odeljenjem Višeg suda u Beogradu za organizovani kriminal u toku postupci protiv pripadnika tadašnje Državne bezbednosti zbog ubistava novinara Slavka Ćuruvije i Milana Pantića, gde se na određeni način povezuje upravo Mira Marković, treba istražiti to da li su braća glumci Sergej Trifunović i Branislav Trifunović imali saznanja o pripremi egzekucije novinara Slavka Ćuruvije i novinara Milana Pantića, imajući u vidu sada već očiglednu bliskost sa Mirom Marković, suverenim vladarom života i smrti u tada privatizovanoj SRJ. Za razliku od doajena našeg glumišta koji nikada nisu dobili priliku da reše svoje stambeno pitanje, glumca Sergeja Trifunovića tada odlazeća diktatorska politička garnitura na čelu sa Slobodanom Miloševićem u 28-oj godini baš njega je proglasila nacionalnim zaslužnim umetnikom. To govori dovoljno - konstatovao je Mario Spasić, generalni sekretar Saveta za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije Transparentnost.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading