Palma: Stvaranje "velike Albanije" je napad na Evropu!

Autor:

Vesti

02.01.2019

12:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Brisanje granica između takozvanog nezavisnog Kosova i Republike Albanije, koje su pokrenuli premijer Albanije Edi Rama i takozvani premijer takozvanog nezavisnog Kosova Ramuš Haradinaj je direktan napad na Republiku Srbiju i pošto se radi o stvaranju Velike Albanije, to je i napad na Crnu Goru, Makedoniju i Grčku i konačno na Evropsku uniju" - ocenio je predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma.

RepublikaFoto: Promo foto
Dragan Marković Palma

- Edi Rama to radi jer je suočen sa velikim problemima u svojoj državi, a Ramuš Haradinaj je budući klijent Specijalnog suda za ratne zločine pripadnika OVK. I Rama i Haradinaj pokušavaju da pridobijanjem albanskih nacionalista i terorista sa obe strane Prokletija, politički opstanu, odnosno Haradinaj da ostane na slobodi, mada je to nemoguće - kaže Palma.

Marković očekuje da se što pre oglase Crna Gora, Grčka i BJR Makedonija, jer je Velika Albanija napad i na njih.

- U Skoplju treba da se samo sete slučaja "Kumanovo" i terorističkog napada 2015. godine, što je bio početak onoga što se danas stvara. Ramu i Haradinaja ne interesuje Evropska unija. već samo Velika Albanija i to svi znaju i u Prištini i u Tirani, samo još u Briselu, Podgorici, Skoplju i Atini da prevedu sa albanskog na njihove jezike to što rade Edi Rama i Ramuš Haradinaj - kaže Marković. 

Palma: Evropska unija na stvaranje Velike Albanije može da ima samo jedan odgovor, a to je prekid svih odnosa sa Tiranom i privremenim institucijama u Prištini, jer sve drugo je neozbiljno i liči na podržavanje stvaranja velike Albanije

On podseća da je Zapad ćutao na Ramine verbalne provokacije, ćutao je i kada je spušten dron sa zastavom Velike Albanije na stadion JNA u Beogradu tokom fudbalske utakmice Srbije i Albanije, nije konkretno reagovao ni na uvođenje suludih taksi od 100 odsto na robu iz Srbije i BiH i na formiranje Vojske Kosova.

- Pitam EU da li time što ćute, žmure i prave se da ne čuju ratnohuškačke poruke albanskih i kosovskih političara pretstavlja prećutno odobravanje realizacije projekta stvaranja Velike Albanije? - izjavio je predsednik Jedinstvene Srbije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading