(VIDEO) Vučić uručio Novogodišnje paketiće deci sa KiM!

Autor: Republika

Vesti

30.12.2018

11:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksаndаr Vučić uručiće novogodišnje pаketiće deci iz tri osnovne škole sа Kosovа i Metohije

- Draga deco, naš je posao da budete što češće nasmejani kako ste danas, da gradite i imate budućnost na Kosovu i Metohiji i da uvek osećate podršku od svih nas koji živimo u drugim delovima Srbije. Ja vam želim mnogo zdravlja, uspeha i da se češće viđamo - rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

On je u zgradi Predsedništva ugostio 40 školaraca, uzrasta od devet do 12 godina, iz centarlnog dela Kosova i Metohije - iz Gračcanice, Babinog Mosta i mesta Sušica. Obišli su zdanje na Andrićevom vencu, gde su imali prilike da vide izložbu poklona koje je predsednik Srbije dobio od stranih zvaničnika. Deca su juče stigla u Beograd, jutros su obišli Avalu, a nakon susreta sa predsednikom obići će Kalemegdan, Zoološki vrt i centar grada, a sutra se vraćaju kućama, na KiM. 

Obraćajući se deci Vučić je kazao da je srećan i ponosan što moze da ih gosti u njihovom i našem Beogradu. Ukazao je da su došla deca iz osnovnih škola sa Kosova i Metohije, iz opština Gračanica, Babinog mosta. Podsetio je da Srbija u Babinom mostu gradi novu školu, gde ima 100 đaka.

Preneo je da je pitao devojčice iz Babinog mosta kako im je tamo i da je od njih čuo da ne kriju da su Srpkinje, da se bore. "Rekle su mi kako da krijemo, ne možemo ništa drugo da budemo", naglasio je on.

Vučić je ukazao da Srbija u Gračanici i drugim mestima na Kosovu i Metohiji sprovodi infrastrukturne projekte, što je sada malo otežano zbog taksi koje je Priština uvela. Neki od mališana nakon što im je Vučić uručio novogodišnje paketiće poželeli su da s njim naprave selfi, a predsednik je rado "pozirao".

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (29)

Loading
Ana

30.12.2018 11:21

Lepo od Vucica, jos jednom pokazuje da mi nista nije teskao. Svaka mu cast.

Goca

30.12.2018 11:26

Bravo za Presednika ulepsao je ovoj deci praznnike.Sve pohvale.

Jeca

30.12.2018 11:27

Ovaj gest pricinjava veliku radost nasoj deci sa KiM.

Milena

30.12.2018 11:28

Svaka cast predsedniku sto na ovaj nacin uveseljava decu sa Kosova.