Stefanović: Tvrdnje Mektića nedobronamerne i skandalozne!

Autor: Tanjug

Vesti

26.12.2018

17:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova, Nebojša Stefanović, izjavio je večeras da su više nego skandalozne tvrdnje ministra bezbednosti BiH, Dragana Mektića, o navodnom učešću pripadnika srpske policije u policijskoj intervenciji u Banjaluci u utorak.

RepublikaFoto: Tanjug
Nebojša Stefanović

Mektić je, naime, ranije rekao "da ne isključuje mogućnost da su u policijskoj intervenciji u Banjaluci učestvovali pripadnici Specijalne policije iz Srbije".

- Pored činjenice da su i Ministarstvo unutrašnjih poslova i predsednik Republike Srbije u potpunosti demantovali bilo kakvo učešće naših pripadnika u događajima u BiH, podsetiću da Mektić, kao ministar sigurnosti, ima kontrolu i nad graničnom policijom, tako da svakako može da zna i ko ulazi i ko izlazi iz BiH - rekao je Stefanović u izjavi za Tanjug.


On otuda ovakvo ponašanje Mektića ocenjuje kao potpuno nedobronamerno prema Srbiji i građanima Srbije.
RepublikaFoto: youtube.com/ PULS BN TV
Dragan Mektić

- Očigledno je da ovakva izjava ima za cilj stvaranje dodatne nestabilnosti u regionu i narušavanje odnosa između srpskog naroda koji živi u Srbiji i u Republici Srpskoj. Kao ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije još jednom u potpunosti odbacujem tvrdnje da je bilo koji pripadnik Ministarstva unutrašnjih poslova učestvovao u događajima u Banjaluci, jer se Srbija ne meša u unutrašnje stvari drugih država i entiteta - poručio je Stefanović.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading