VESIĆ: Ðilas želi da "eliminiše" ostale lidere opozicije, da bi bio JEDINI!

Autor: Tanjug

Vesti

20.12.2018

08:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Član Predsedništva Srpske napredne stranke Goran Vesić kaže da proteste "Stop krvavim košuljama" organizuje lider Saveza za Srbiju Dragan Ðilas kako bi "eliminisao" ostale predstavnike opozicije i postao jedini opozicioni lider.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Goran Vesić

Vesić smatra da je suština u borbi za prevlast u samoj opoziciji i da Ðilas organizuje i plaća proteste i tako se bori da postane lider opozicije.

- Ðilas priča kako ih ne organizuje, a pred svake proteste šalje stotine hiljada sms poruka građanima i poziva ih da dođu. Svi znamo da on odlučuje o svemu, šta će se dešavati na protestima, gde će se ići, ko će i šta govoriti - rekao je Vesić za TV Pink, reagujući na autorski tekst Dragana Ðilasa u jednom nedeljniku.

Vesić tvrdi da su Ðilasu potrebni protesti da bi "eliminisao" ostale lidere opozicije.


- Ðilas se na ovaj način bori da pobedi Vuka Jeremića koji je napravio svoju stranku, za razliku od Ðilasa koji je lenj i nesposoban da napravi bilo šta - rekao je Vesić.

Komentarišući Ðilasov autorski tekst, Vesić se zapitao da li lider Saveza za Srbiju misli da svi pate od amnezije.

Navodi da o fašizmu priča Ðilas koji je, kaže Vesić, Rome stavio u kontejnere i čije je obezbeđene tuklo devojčicu ispred Skupštine grada.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Dragan Đilas

Za Vesića je neprihvatljivo da o slobodi medija govori Ðilas koji je, kako kaže, kao gradonačelnik prodavao sekunde RTS i Studio B.

- Imao je oko 70 miliona evra prometa sa RTS i bio je suvlasnik novine što je i Verica Barać napisala u zvaničnom izveštaju Agencije za borbu protiv korupcije - kazao je Vesić.

Dodao je da je Zoran Ðinđić kao premijer podneo krivičnu prijavu protiv Ðilasa jer se, tvrdi Vesić, lažno predstavljao po firmama.

- O zlu priča Ðilas koji je počeo sa svojim biznisom za vreme Miloševića, a odbio je da radi kampanju Otporu 1999.godine jer "to nije bilo za njega" i zato što je mislio da tadašnja vlast nije bila tako loša - ispričao je Vesić. 

Osvrnuo se i na deo teskta u kojem Ðilas piše da je grešio kao gradonačelnik, ističući da Ðilasove "greške" koštaju grad Beograd tri milijarde dinara.

Kazao je da je Ðilas u kampanji za prošle izbore u Beogradu, na kojima je doživeo fijasko, nudio besplatne vrtiće koji su, kaže Vesić, u Ðilasovo vreme bili duplo skuplji nego danas.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (30)

Loading
sasa

20.12.2018 09:06

Svaki potez, svaka izjava Djikija je proracunata i sa jednim ciljem!

Milenko

20.12.2018 09:08

Opozicija je generalno loša..

Nenad

20.12.2018 09:12

Djilas je svoje umece vodjenje dzave pokazao. Bisvi politicar.

Sanja

20.12.2018 09:13

Opozicija dodatno potpiruje vatru i navija za sukobe.