Zapad stvorio monstruma, a sad im se oteo kontroli! Lazanski zagrmeo povodom "vojske Kosova"!

Autor: pink.rs, Republika

Vesti

17.12.2018

12:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vojno-politički komentator Miroslav Lazanski ocenjuje da je lažno Kosovo formirano kao monstrum država koja se otela kontroli svojih stvoritelja. Kaže da se EU i SAD moraju baviti Kosovom takvim kakvog su ga napravili, ali da, nažalost, i mi moramo da imamo posla sa istim.

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ
Miroslav Lazanski

Dodaje da stvari treba isterati na čistac i sasuti u lice činjenicu da je međunarodno pravo prekršeno, kao i Rezolucija koju je SB UN sam doneo.

Govoreći o današnjoj sednici Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, Miroslav Lazanski, vojno-politički komentator kaže da je jako važno što je ona zakazana, te da su se Rusija i Kina pokazale kao pravi prijatelji, insistirajući da bude otvorena za javnost.

Važno je, kaže, da predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas upozna članice sa kršenjem Rezolucije 1244 koju je sam SB UN doneo.

- Prema ovoj Rezoluciji, jedina oružana sila na teritoriji Kosova i Metohije može biti samo KFOR. Nadam se da će ova sednica imati isti tok kao ona čuvena u vezi kubanske raketne krize, kada su Rusi rekli da nemaju rakete na Kubi, a Amerikanci im doneli fotografije. Na današnjoj sednici pitanje može biti samo: da li prema Rezoluciji 1244 na KiM mogu biti samo oružane snage KFOR? Odgovor je "da". Onda se nameće pitanje šta je sa vojskom Kosova - kaže Lazanski za "Novo jutro".

 

 

Dodaje da stvari treba isterati na čistac i sasuti u lice činjenicu da je međunarodno pravo prekršeno, kao i Rezolucija koju je SB UN sam doneo.

- Treba nastupiti advokatski - kaže Lazanski. Ističe da će Amerika, Francuska i Velika Britanija biti protiv osude kršenja Rezolucije 1244, ali Srbija ima pravo da pokaže svetu da velike sile ne poštuju međunarodno pravo.

Ocenjuje da na Kosovu neće biti nikakvog velikog rata, ali da će Srbija znati kako da zaštiti svoj narod na severu, u slučaju da je napadnut. Ističe da Albanci, ne samo što nemaju svoju spoljnu politiku, nego nemaju apsolutno ništa svoje.

- Albanci su kopirali i američke uniforme, strojevi korak, način na koji ulaze... Oni nemaju ništa svoje i sve moraju da kopiraju - kaže Lazanski.

Ocenjuje da sve što dolazi iz Prištine ima za cilj da se obeshrabri nada za nastavak dijaloga, a da se krivica za to pripiše Srbima.

- Oni su odbili čak i ponudu EU da se odrednica "UNMIK" u CEFTA sporazumu zameni odrednicom "Kosovo*" (Kosovo sa zvezdicom). Oni čak i ovo ne prihvataju. Ovo je fenomenalno! Gospodo iz EU i Amerike, odnegovali ste monstruma, pa se sada bakćite sa njim, samo je problem što i mi moramo da imamo posla sa njim - kaže Lazanski.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (42)

Loading
mara

17.12.2018 12:10

Da,monstruma su stvorili monstrumi!

Milos

17.12.2018 12:27

Lazanski je potpuno u pravu.

Lela

17.12.2018 12:36

Sve je to delo Amerike....

Sloba

17.12.2018 12:38

Oni jedino razumeju jezik sile i to ih jedino može zaustaviti, da se više ne zamajavamo.